Dublin sluit zich aan bij BDS-beweging – The Rights Forum

Dublin sluit zich aan bij BDS-beweging – The Rights Forum

15-04-18 09:21:00,

Nieuws

Ierland

Dublin IPSC Ierland Gilad Erdan BDS

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Ierland / Dublin sluit zich aan bij BDS-beweging

De gemeenteraad van Dublin bepleit een boycot van bedrijven die de Israëlische bezetting van Palestina steunen, en roept op tot uitwijzing van Israëls ambassadeur vanwege het Israëlische geweld tegen demonstranten in Gaza. Ook de gemeenteraad van Cork en diverse vakbonden laten zich horen.

Demonstratie in Dublin tegen de Israëlisch aanval op Gaza in 2014.Ruth Medjber / The Journal 

De gemeenteraad van de Ierse hoofdstad Dublin heeft afgelopen maandag een motie aangenomen waarin hij zich ondubbelzinnig uitspreekt voor een boycot van bedrijven die betrokken zijn bij de illegale Israëlische bezetting en kolonisering van Palestina. De stad sluit zich daarmee officieel aan bij de door Palestijnen geleide BDS-beweging, die Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) wil dwingen zich aan het internationaal recht te houden.

Hewlett-Packard aangepakt

De tekst van de motie laat aan duidelijkheid niets te wensen over en benoemt alle punten waarop Israël het internationaal recht schendt. Niet alleen de bezetting en kolonisering worden genoemd, ook de onmenselijke blokkade van Gaza en de weigering van Israël om tegemoet te komen aan het recht van de Palestijnse vluchtelingen om terug te keren naar de gebieden waaruit zij zijn verjaagd. Het eerste deel van de motie luidt als volgt:

Since its violent establishment in 1948 through the ethnic cleansing of more than half of the indigenous people of Palestine, the state of Israel has denied Palestinians their fundamental rights and has refused to comply with international law; noting also that Israel continues to illegally occupy and colonise Palestinian land, discriminate against Palestinian citizens of Israel, imposes an inhumane blockade and siege of Gaza and denies Palestinian refugees the right to return to their homes, this City Council fully supports and endorses the Palestinian-led Boycott,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: