Amerika Kan Niet Zonder Oorlog; Stan van Houcke, Willy van Damme en Kees van der Pijl

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · April 12, 2018

Sinds de stichting van de VS in 1776 is het land tot nu toe 93 procent van haar tijd in oorlog geweest. Sinds 1945 heeft de VS geen enkele oorlog gewonnen, de Koreaanse Oorlog eindigde daar waar die begonnen was, de Vietnamese Oorlog werd door Washington verloren, evenals de oorlogen in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië.

De vraag is dan ook ‘Qui bono’? In zijn roman ‘1984’ schreef George Orwell dat oorlog ‘helpt om de speciale geestelijke atmosfeer in stand te houden, die een hiërarchische maatschappij nodig heeft. De oorlog, zo zal men zien, is nu een zuiver binnenlandse aangelegenheid. In het verleden bestreden de heersende groepen van alle landen elkaar ook echt, al mochten zij inzien, dat zij een gemeenschappelijk belang hadden en daarom de vernietigende werking van de oorlog zouden moeten beperken, en de overwinnaar altijd de overwonnene plunderde. In onze eigen tijd vechten zij helemaal niet tegen elkaar. De oorlog wordt door iedere heersende groep gevoerd tegen de eigen onderdanen en het doel van de oorlog is niet om gebiedsoverwinningen te maken of te voorkomen, maar om de structuur van de samenleving is stand te houden.’

Gezien de poging van de Amerikaanse en Britse elite om een gewapende conflict met Rusland te forceren, daarbij gesteund door de westerse mainstream-pers, bespreken emeritus hoogleraar internationale betrekkingen, Kees van der Pijl, en de prominente Belgische journalist Willy van Damme onder leiding van Stan van Houcke de historische en actuele achtergronden van de Amerikaanse agressie.

Help Café Weltschmerz met een donatie of adopteer een aflevering: NL23 TRIO 0390 4379 13. https://www.cafeweltschmerz.nl/doneer

cafeweltschmerz.nl · by Redactie · April 12, 2018

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]

%d bloggers liken dit: