Te Huur: Jorg Leijten. Volgt Amerikaanse Politiek?

Te Huur: Jorg Leijten. Volgt Amerikaanse Politiek?

23-04-18 02:39:00,


Jorg Leijten
Politicoloog en journalist


NRC van 14 april 2018. Zonder ook maar over één vaststaand bewijs te beschikken, beweerde ene Jorg Leijten:

Teruglezen: Westerse vergeldingsactie na gifgasaanval in Syrië,

geschreven door Jorg Leijten.

Jorg Leijten: Freelance (onderzoeks)journalist I oa  I WOB-expert I volgt Amerikaanse politiek I Te huur (schrijven/radio/presentatie) I Wil deelnemen aan De Slimste Mens
Utrecht, The Netherlands
jorgleijten.nl
Geregistreerd in juli 2009


Jorg is in te huren voor een ieder die hem tegen vergoeding meent nodig te hebben. Hij is bereid alles te schrijven. Ondertussen bericht de gerenommeerde Britse correspondent in het Midden-Oosten, Robert Fisk, gevolgd door collega’s dat zij in Douma geen bewijzen hebben aangetroffen van een Syrische Chemische aanval. Fisk:

It was a short walk to Dr Rahaibani. From the door of his subterranean clinic – “Point 200”, it is called, in the weird geology of this partly-underground city – is a corridor leading downhill where he showed me his lowly hospital and the few beds where a small girl was crying as nurses treated a cut above her eye.

“I was with my family in the basement of my home three hundred metres from here on the night but all the doctors know what happened. There was a lot of shelling [by government forces] and aircraft were always over Douma at night – but on this night, there was wind and huge dust clouds began to come into the basements and cellars where people lived. People began to arrive here suffering from hypoxia, oxygen loss. Then someone at the door, a “White Helmet”, shouted “Gas!”, and a panic began. People started throwing water over each other. Yes, the video was filmed here, it is genuine, but what you see are people suffering from hypoxia – not gas poisoning.”

https://www.independent.co.uk/voices/syria-chemical-attack-gas-douma-robert-fisk-ghouta-damascus-a8307726.html 

Collega Jorg Leijten: op grond van welk door jou gecontroleerd bewijs baseer jij jouw mening dat het hier een Westerse vergeldingsactie’ was ‘na gifgasaanval’?  » Lees verder