Israëlische leger doodt vier Palestijnse demonstranten – The Rights Forum

Israëlische leger doodt vier Palestijnse demonstranten – The Rights Forum

29-04-18 09:46:00,

Nieuws

Mars van Terugkeer

Amnesty International EU Mars van Terugkeer Gaza gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Mars van Terugkeer / Israëlische leger doodt vier Palestijnse demonstranten

Bij nieuwe demonstraties in het kader van de ‘Grote Mars van Terugkeer’ vielen vrijdag in Gaza vier doden, onder wie een 15-jarige jongen. Amnesty International roept op tot een internationaal wapenembargo tegen Israël.

Een gewonde Palestijnse demonstrant wordt naar een medische post gebracht.Amnesty International 

Voor de vijfde achtereenvolgende vrijdag openden Israëlische scherpschutters het vuur op Palestijnen die langs het grenshek tussen de Gazastrook en Israël demonstreerden. Daarbij vielen vier doden, onder wie een 15-jarige jongen die een kogel in het hoofd kreeg en zaterdagochtend bezweek aan zijn verwondingen. De drie andere doden waren mannen van 21, 22 en 33 jaar oud.

Tijdens de demonstraties, waaraan meer dan 10 duizend Palestijnen deelnamen, vielen 995 gewonden. Bijna tweehonderd van hen werden met scherpe munitie neergeschoten. Anderen werden door rubberkogels geraakt of ademden traangas in. Onder de gewonden zijn vijf medisch hulpverleners en zeven journalisten.

Vrijdagavond voerden Israëlische vliegtuigen beschietingen uit op zes ‘Hamas-doelen’ in de Gazastrook. Daarbij vielen nog eens minstens vier gewonden. Volgens het Israëlische leger ging het om een vergelding voor ‘terroristische activiteiten en pogingen het grenshek te doorbreken’. Waarnemers zien er een poging in een militaire reactie van Hamas of andere organisaties uit te lokken.

Amnesty: wapenembargo geboden

In reactie op het aanhoudende Israëlische geweld roept Amnesty International op tot een internationaal wapenembargo tegen Israël. De organisatie benadrukt het grote aantal gruwelijke verwondingen onder demonstranten en het op tal van videofilmpjes vastgelegde neerschieten van Palestijnen die zich op grote afstand van het grenshek bevonden. Actie is geboden, stelt Amnesty:

The time for symbolic statements of condemnation is now over. The international community must act concretely and stop the delivery of arms and military equipment to Israel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: