Kijk: nepnieuws over vaccinatie ‘weerzin’..!

 

Het bovenstaande bericht is wat je ‘ongenuanceerd’ zou kunnen noemen. Maar wij op de redactie ‘voelen’ de weerzin van de pro-vaccinatie-beweging; jij ook..? Tja, het is wat, om puur journalistiek neutraal te blijven. We kennen het gevoel. En af en toe ‘selectief verontwaardigd’ zijn als redacteur is heel menselijk. Maar probeer wél, om jezelf daarin bij te sturen. Want wees nou eerlijk.. Is het woord ‘weerzin’ in het kader van opponent zijn van vaccins en vaccinaties, niet volstrekt sturend en heel sluw manipulerend..?

Zou het woord van de EU zélf komen, of hebben we een redacteur bij de NOS-Teletekst-pagina’s, die deze woordkeus meent te moeten bezigen. Maar de redacteur van de teletekst-pagina’s zit waarschijnlijk naast die van de NOS-nieuwswebsite. Kijk hier op de NOS-site én.. op die van de Volkskrant wordt óók het woord ‘weerzin’ gebruikt. Daar waar ‘tegenzin’ of nog beter: ‘weerstand’ op z’n plaats zou zijn. Want het gaat om de ‘WEERSTAND’ tegen het aanhoudende gewouwel van al die personen, die menen dat niet-vaccineren onwetenschappelijk zou zijn. Of dat vaccinaties een soort heilige graal zijn, tegen alle angsten des levens..

Gewouwel van mensen die menen dat vaccinaties moeten, omdat zij slim zijn door zichzelf en hun kinderen te laten vaccineren, en ‘daardoor’ de ongevaccineerden dom..? Om kennelijk het debat over de nadelen van vaccins en vaccinaties nóg heftiger in de polariteit te duwen.. Welles/nietes.. Discussie afkomstig van mensen, die kennelijk hun angst voor ‘enge ziektes’ zodanig hebben laten groeien, dat ze menen te kunnen concluderen, dat wanneer mensen tégen vaccinaties zijn, ook zij worden bedreigd..

Kennelijk hebben ze nog NOOIT gehoord van zéér erudiete wetenschappers, die WAARSCHUWEN TEGEN VACCINS en VACCINATIES..! Zoals deze top-wetenschapper, een jonge vrouw, die enkele jaren geleden afstudeerde op de prestigieuze Harvard University in Boston. Jaja, weer zo’n anti-vaccinatiegekkie met ‘weerzin’ tegen vaccins..?!

Wat heeft het voor zin om je nieuwsberichten zódanig te manipuleren, dat je een bepaalde groep mensen in een hoek zet; hen veroordeelt om hun keuze in dit geval, om vaccins en vaccinaties af te wijzen als ‘bevorderend voor de gezondheid’..? Kijk eens naar dit artikel hier op de site uit 2016. Het is veelzeggend genoeg om de ‘insinuerende toon’ van de Volkskrant in het licht te zetten. Het is informerend genoeg voor je, om er -zo je het artikel nog niet kent- er alsnog kennis van te nemen. Ongevaccineerden tegen gevaccineerden vergelijken, is dat niet waarover dit verhaal gaat..? Klik HIER of op deze illustratie van de aankondiging van het artikel om het te lezen:

Het verdraaien van nieuws door NOS én Volkskrant..
Het verhaal is duidelijk en met een paar klikken van de muis te ontmaskeren. Zowel de Volkskrant (waar het oorspronkelijk bericht kennelijk vandaan komt) als de NOS gebruiken een ‘duiding’ van een EU-persbericht om er hun eigen kleur en mening doorheen te mengen. Met name de vaccinatie-goeroe van de Volkskrant, ene marcel peeperkorn (HIER en HIER), heeft zijn journalistieke kleurpotloodjes, weer lekker mogen gebruiken van de hoofdredactie..! Over nepnieuws gesproken.. Als dan de EU op wil treden tégen nepnieuws, is de Volkskrant er weer als de kippen bij, om dit EU-initiatief proberen onderuit te halen.

Dit is een deel van het persbericht van de EU. (Voor het hele persbericht klik je HIER) Kijk zelf waar de term ‘WEERZIN’ vandaan gehaald wordt.. De nuance die uit dit persbericht komt, is VOLLEDIG teniet gedaan door de journalistieke kleurpotlood-talenten van genoemde redacties..

Dan nog maar een paar wetenschappers over de gevaren van vaccins en/of vaccineren..?

De krankzinnigheid van de mazelenvaccinaties in beeld. Deze vaccinaties verschenen op het toneel, toen de mazelen door o.a. betere voeding, kleding, behuizing en hygiëne, al bijna verdwenen was.
Het is alleen al om over achter de oren te krabben, dat er geen consensus is onder artsen, of vaccinaties veilig, effectief en betrouwbaar zijn..!!
Al heel lang hebben artsen en specialisten hun twijfels bij vaccinaties. Zoals de quote van Dr. Boyd Haley hier ook aangeeft. Twijfels die steeds vaker volkomen terecht blijken te zijn.. !

En dan natuurlijk ‘last but not least’..

Wordt de angst om NIET te vaccineren, en daardoor ‘gevaar’ te lopen, niet het best met dit plaatje duidelijk gemaakt..?

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]

%d bloggers liken dit: