Marcel van der Steen. NOS-Propaganda

stanvanhoucke.blogspot.com · by stan · May 11, 2018
Zijn jeugd was er een vol christelijk klokgelui, vanaf april werkt hij in landen waar de moskee de boventoon voert. Marcel van der Steen (Nieuw-Lekkerland, 1973) wordt voor de NOS correspondent in de Arabische wereld. Met als standplaats de Libanese hoofdstad Beiroet.
De polderjongen uit de Alblasserwaard begon zijn carrière bij Radio Rijnmond en werkte later onder meer voor Omroep Llink. De laatste zes jaar was hij freelancer. Met de Balkan als thuisbasis. Een nieuw werkgebied met de focus op landen als Syrië, Iran en Irak? Hij kijkt ernaar uit. ‘Ik hou van landen waar het schuurt.’
https://www.rijnmond.nl/nieuws/152862/Zo-Ben-Ik-Groot-Geworden-Marcel-van-der-Steen
De NOS bericht:
NOS-correspondent Marcel van der Steen is in Syrië…
‘Je probeert jezelf gerust te stellen. Ik zit in een hotel waar regelmatig journalisten zitten en hoe gek het ook klinkt: het is een Israëlische luchtaanval…’
Het was een heftige nacht vertelt Van der Steen: ‘Rond een uur of drie werd ik wakker van verschillende raketten die hier aankwamen. De anti-raketsystemen werden actief, vliegtuigen vlogen over. Ik hoorde explosies, het was beangstigend.’
Niet filmen
De verwoestingen van de Israëlische aanvallen van vannacht mag Van der Steen niet filmen of bekijken. Een verzoek daarvoor is vandaag door het Ministerie van Defensie afgewezen. ‘Dat gaat heel vriendelijk met veel glimlachen en koffie krijgen. En uiteindelijk zeggen ze met een vriendelijk gezicht: “Dat gaat niet door”.’
Bij het Syrische ministerie van Defensie NOS / MARCEL VAN DER STEEN
Van der Steen kreeg wel toestemming om naar Douma te gaan. In die plaats is vorige maand vermoedelijk een gifgasaanval uitgevoerd door het Syrische leger. Het Syrische regime ontkent de aanval en heeft de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens toegestaan om onderzoek te doen.
Ziehier een staaltje NOS-Journalitiek: ‘hoe gek het ook klinkt: het is een Israëlische luchtaanval.’ Wat is daar gek aan? Israel staat weliswaar bij jou bekend als ‘het beloofde land,’ maar voor serieuze journalisten geldt het als een uiterst agressief land. ‘Ik hoorde explosies, het was beangstigend.’ Nee, niet doen Van der Steen. Hoe bang jij je voelde, is journalistiek totaal irrelevant. Daarom zeggen oorlogsjournalisten dit ook nooit. Echte journalisten vragen geen toestemming aan de autoriteiten, maar gaan zelf op zoek. Hoe nu? Van der Steen beweert dat in Douma ‘vorige maand vermoedelijk een gifgasaanval uitgevoerd door het Syrische leger.’ Vermoedelijk? Journalisten van naam en faam hebben al enkele weken geleden deze leugen ontmaskerd. De meest gerespecteerde Midden-Oosten correspondent Robert Fisk deed dit al op 17 april 2018, drie weken geleden, toen Van der Steen kennelijk nog in Beiroet zat. En nog steeds blijven hij en zijn broodheer, de NOS, de propaganda van Trump verspreiden. Kan de NOS in plaats van een christelijke amateur uit de Alblasserwaard een professional naar dit oorlogsgebied sturen? Als ze niemand weten, kunnen ze mij bellenvoor wat namen.
Let op het tijdsverschil:

Marcel van der Steen‏ @marcelvdsteen

Marcel van der Steen heeft geretweet Haidar Sumeri:
Het zou gaan om aanval op Iraanse basis of transport ten zuiden van Damascus. Hier wordt vermoed vanuit Israël, kort na speech Trump. Waar ik zit, niets van gehoord of gezien.
Marcel van der Steen heeft toegevoegd,
Haidar Sumeri‏ @IraqiSecurity

BREAKING: Suspected Israeli strikes on a Syrian military base in Al-Kisweh, south of Damascus, which reportedly hosts Iranian soldiers. Casualties reported.
12:52 – 8 mei 2018
13:07 – 8 mei 2018 vanuit Syrian Arab Republic

Nederlandstalige- geselecteerde- maar niet gepubliceerde artikelen:

[rss url=https://www.instapaper.com/folder/3512068/rss/6196606/hBBwhP0ZNQTzoQKPjMpBOlQ75o show_title=true show_links=ture show_summary=true show_author=true show_date=true recent=false]

%d bloggers liken dit: