Israëlische militairen doden 55 Palestijnen aan grens Gaza – The Rights Forum

Israëlische militairen doden 55 Palestijnen aan grens Gaza – The Rights Forum

15-05-18 07:28:00,

Nieuws

Slachting

Mars van Terugkeer Gaza gedode Palestijnen

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Slachting / Israëlische militairen doden 55 Palestijnen aan grens Gaza

Bij de grootste Palestijnse demonstraties sinds het begin van de ‘Mars van Terugkeer’ richtte het Israëlische leger maandag in Gaza een slachting aan. Scherpschutters doodden 55 betogers. Meer dan 2770 Palestijnen raakten gewond.

14 mei gaat de geschiedenis in als een inktzwarte datum waarop Israël een huiveringwekkend bloedbad aanrichtte in Gaza.Mondoweiss  

Zoals alom gevreesd liepen de demonstraties van maandag uit op een ongekend bloedbad. De dag waarop Israël zeventig jaar bestond en de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem werd geopend, was vooraf aangeduid als de culminatie van de demonstraties die de Palestijnen sinds 30 maart in Gaza organiseren onder de noemer ‘Grote Mars van Terugkeer’. Dinsdag wordt met evenveel vrees tegemoet gezien. Dan herdenken de Palestijnen de Nakba (‘Catastrofe’), de verdrijving van circa 750 duizend Palestijnen door joodse milities en het Israëlische leger in 1947-1949.

‘Ongekende opkomst’

Volgens Israëlische en Palestijnse media demonstreerden maandag zeker 35 duizend Palestijnen op meer dan tien plaatsen langs het grenshek met Israël. Het Israëlische leger schatte het aantal betogers op 50 duizend en sprak van een ‘ongekende opkomst’. Het leger schoot met scherpe munitie op de betogers. Volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza vonden 55 Palestijnen de dood en raakten meer dan 2770 demonstranten gewond als gevolg van geweervuur en de inademing van traangas.

Onder de doden zijn minstens zeven tieners in de leeftijd van 14 tot 19 jaar. Van de gewonden verkeren er minimaal veertig in kritieke toestand. Meer dan 1200 gewonden zijn door scherpe munitie geraakt, aldus het ministerie in Gaza. Palestijnse bronnen melden dat onder de gewonden tien Palestijnse journalisten zijn. Zes van hen, onder wie een journalist van Al-Jazeera, zouden met scherpe munitie zijn neegeschoten.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: