Opening Amerikaanse ambassade klap in gezicht Palestijnen – The Rights Forum

Opening Amerikaanse ambassade klap in gezicht Palestijnen – The Rights Forum

16-05-18 06:38:00,

Nieuws

Jeruzalem

ChristenUnie Jeruzalem Oost-Jeruzalem Trump

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Jeruzalem / Opening Amerikaanse ambassade klap in gezicht Palestijnen

Met de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem vegen Trump en Netanyahu de vloer aan met het internationaal recht en de internationale conventies over de status van de stad. Die kan alleen door Israëli’s en Palestijnen samen worden bepaald.

The Huffington Post bracht de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem en het bloedbad dat Israëlische militairen gelijktijdig in Gaza aanrichtten samen onder de kop ‘Embassy Day Massacre’. The Huffington Post 

‘Van de tijd van koning David tot onze tijden: president Trump heeft nu zijn naam bijgeschreven in het onuitwisbare verhaal van Jeruzalem’, aldus de Amerikaanse vicepresident Pence, maandag bij de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Terwijl in Gaza tientallen ongewapende Palestijnse demonstranten werden doodgeschoten door Israëlische scherpschutters, vond 75 kilometer verderop een Israëlisch-Amerikaanse feestje plaats met de nodige religieuze fanfare.

Segers: vestig Nederlandse ambassade in Jeruzalem

In ons land was de politiek leider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, ’s ochtends op tv om de lof te zingen op Israël. Op de vraag of Nederland het Amerikaanse voorbeeld zou moeten volgen zei Segers er voorstander van te zijn dat de Nederlandse ambassade ook ‘die kant’ op gaat. Naar Jeruzalem dus. Waarom? Omdat dit, volgens hem, tegemoet komt aan de bestaande realiteit van Jeruzalem als ‘politiek centrum’ van Israël.

Segers was waarschijnlijk even vergeten dat in ons eigen land het politieke centrum Den Haag niet samenvalt met de hoofdstad, Amsterdam. Dat daargelaten was Segers’ pleidooi om de Nederlandse ambassade in Jeruzalem te vestigen hypocriet, want voor de leider van de ChristenUnie spelen, net als bij zijn Amerikaanse geestverwant Pence, wel degelijk religieuze motieven mee om te pleiten voor Jeruzalem als vestigingsplaats voor de ambassade of zelfs als ‘ondeelbare hoofdstad van Israël’.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: