Israel en de vernederende Gaza-moorden…

Israel en de vernederende Gaza-moorden…

20-05-18 03:43:00,


x
x
Israel en de vernederende Gaza-moorden…

x
2018 © WantToKnow.nl/be

x

Voorheen waren het de excuses van de door de Palestijnse milities afgeschoten raketten op Israël, die Israëlische burgers slachtoffer hadden gemaakt, die als motivatie dienden van de slachtpartij van het Israëlische leger tegenover het Palestijnse volk in het concentratiekamp Gaza. En ja, tegen het volk, want het gaat al lang niet meer over het bestrijden van bijv. de Hamas-militie of iets dergelijks. Nee, het zijn gewoon excuses geworden om in het wilde weg Palestijnen te vermoorden. Palestijns jongeren, die ongetwijfeld wel een of andere aanleiding hebben gegeven, die het de jonge Israëlische soldaten, een ‘excuus’ geeft om ‘raak’ te schieten.

Een gevoel van diep onrecht is kennelijk wereldwijd niet genoeg om HEEL STRENGE maatregelen te nemen tegen de regering van de Likud-fanaat Benjamin Netanyahu, premier van Israël. En van dat land een ‘Isra-hel’ maakt; een woord dat je steeds vaker ziet verschijnen in social media en in gesprekken hoort. ‘Isra-hel’.. Wat een afgang voor een land, waarvan de burgers toch zouden moeten wéten, wat het is om in een concentratiekamp te leven. Om daar te worden geknecht en vernederd.. En te weten wat het is om DAGELIJKS met de oorlogs-traumatische gevolgen te kampen te hebben, van deze gevangenzetting..

De specificatie van concentratiekamp Gaza..
Want dat de Gaza-strook een concentratiekamp geworden is, hoeft toch hier verder geen betoog..? Een strook land, die van onder tot boven door het Israëlische leger wordt gecontroleerd. De Palestijnse bevolking met z’n 1,9 miljoen, zijn als ratten in de val gezet. Kijk eens naar dit kaartje hiernaast. Een strook van maximaal 60 km, zo lang als de Randstad van A’dam tot R’dam. Een kustlijn van 40 km, en maar 10 tot 15 km breed.. Om je een indruk te geven..

De ‘vredespolitiek’ van Netanyahu in beeld. Gaza, het concentratiekamp aan de Middelandse Zee..

En om een ander, heel actueel FEIT te noemen in dit kader: het woord ‘grens’ is hier in elk verband simpel misleidend. Wij kennen het woord ‘grens’ als de suggestie van een mate van territoriale gelijkwaardigheid van 2 gebieden, waar deze grens tussen ligt. Maar vernederend genoeg, hebben Palestijnen over hun grenzen, de vaak door Israël aangegeven ‘grenzen’, ook weer niets te vertellen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: