Hoe deze Fries in Nederland een vereniging als alternatief voor dure medicinale cannabis opricht

Hoe deze Fries in Nederland een vereniging als alternatief voor dure medicinale cannabis opricht

22-05-18 07:14:00,

Medicinale cannabis helpt een groeiende groep zieken in hun strijd voor welzijn. In Nederland, waar medicinale cannabis legaal verkrijgbaar is bij de apotheker, vormt de hoge prijs vaak een rem op de aankoop ervan. Maar vandaag bestaat er in Nederland een vereniging als alternatief voor de dure medicinale cannabis van de reguliere apotheek. Het verhaal van de vereniging en haar leidsman, een altruïst met een boevenverleden, leest u hieronder.

Rinus Beintema is een minzame Fries met guitige oogjes, kort geknipt grijs haar en een lange grijze sikbaard. De vijftigplusser zette een behoorlijk raar project in Nederland op poten. In een niet zo ver verleden was hij werkzaam in de illegale cannabiswereld. Een handelaar als u wil, maar omdat hij buiten de wet opereerde, zou men hem ook een crimineel kunnen noemen. Dat deed de Nederlandse overheid.

Maar wanneer men de kwestie op een iets andere manier bekijkt, worden de rollen makkelijk ingewisseld. Nu speelt de Nederlandse overheid de schurkenrol, en wel omdat ze het nalaat een genotsmiddel te reguleren waardoor er een criminele sector ontstaat, welke een bedreiging voor al haar burgers vormt.

Bovendien is deze stelling makkelijk te verdedigen, gezien de Nederlandse overheid enerzijds al meer dan veertig jaar cannabis en coffeeshops, die cannabisproducten verkopen, gedoogt. Maar anderzijds verbiedt dezelfde overheid deze shops om cannabis aan te kopen.

Nederlandse overheid heeft boter op hoofd

Dit probleem is de zogeheten achterdeurproblematiek. Hoe kan volgens de Nederlandse overheid de koopwaar nu, anders dan op een illegale manier, een plaats achter de coffeeshoptoog krijgen? Sinterklaas? Heilige Geest? En wie zet haar burgers aan om een coffeeshop op een illegale manier te bevoorraden omdat ze een andere manier uitsluit? Inderdaad de Nederlandse overheid heeft de facto boter op haar hoofd.

Maar nu terug naar het verhaal van Rinus. Hij heeft een passie voor de cannabisplant, die hij al meer dan dertig jaar teelt. Het was moeilijk om de liefde voor het, ook wel lucratieve, plantje in toom te houden. Eer hij het goed besefte, beheerde de Fries enkele cannabiskwekerijen. Gedurende enkele jaren baatte de door autonomie gedrevene entrepreneur zelfs een coffeeshop, Dizzy Duck, te Heerenveen uit. Om zijn cannabisboetiek van rookgerief te voorzien kweekte hij de cannabisplanten zelf.Bron: Patrick Dewals

Enkele jaren boert Rinus goed.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: