Waarom u dit artikel van Michael Freilich ook zelf kunt schrijven

Waarom u dit artikel van Michael Freilich ook zelf kunt schrijven

22-05-18 07:33:00,

David Knapen woont sinds november 2017 in de Palestijnse gebieden. Hij las de opinie van Michael Freilich (Joods Actueel) op de VRT-website. In deze repliek toont hij aan hoe Freilich letterlijk de richtlijnen kopieert van het handboek voor mediacommentatoren, dat Israël in 2009 opstelde. Tussen alle ellende in Gaza door ziet hij toch een positieve noot: “De Israëlische propaganda bereikt hoe langer hoe minder haar doel.”

De voorbije dagen kwamen mannen, vrouwen en kinderen samen aan het hek dat hun belegerde lapje grond scheidt van de rest van de wereld. Ze willen dat Israël hen laat terugkeren naar de huizen en gebieden waaruit zij en hun families verjaagd werden in de oorlogen van 1948 en 1967. Mannen, vrouwen en kinderen, bijna allemaal ongewapend en vredevol, werden onthaald op Israëlische militaire spitstechnologie. Beenderen werden tot stof verpulverd, lichamen kregen gaten ter grootte van een vuist. 


Michael Freilich mag op vrtnieuws.be deze eenzijdige orgie van vernietiging komen verdedigen. Helaas, Freilich vond het niet de moeite waard om zijn artikel zelf te bedenken. U kunt de blauwdruk ervan opzoeken in het Global Language Dictionary, een handboek voor Israëlpropagandisten uit 2009. Dit is geen obscuur document – de Britse kwaliteitskrant The Independent noemde het in 2014 “het geheime rapport dat Israël helpt feiten te verbergen”. Zie pagina 104 onder het akelig vooruitziende kopje “Waarom gebruikte Israël buitensporig geweld in Gaza?” (dit document refereert naar het geweld tegen Gaza tot 2009 – mijn eigen vertaling volgt op het origineel:


Waarom gebruikte Israël buitensporig geweld in Gaza?

 De vernieling van Gaza is hartverscheurend. zo veel onnodig lijden. En het was allemaal nergens voor nodig. 

Israël heeft Gaza ontruimd, waarbij 9000 Israëlische families ontheemd werden en het gebied vredevol overgedragen aan de Palestijnen. Ze kregen alle kansen om te slagen: de steun van der internationale gemeenschap, financiële steun van over de hele wereld en de ambitie vaan het volk.

Israël gaf Gaza op in de hoop dat het de eerste stap zou vormen naar vrede met de Palestijnen, maar in ruil kregen ze enkel raketten.

Freilich neemt deze talking points stuk voor stuk over –

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: