Nederland akkoord met EU Link Belasting (Link Tax) en EU Upload Filter wetgeving – Lang Leve Europa!

Nederland akkoord met EU Link Belasting (Link Tax) en EU Upload Filter wetgeving – Lang Leve Europa!

26-05-18 10:49:00,

Het is lastig dit feit te verifiëren ergens (ik sta open voor suggesties), maar het lijkt er wel heel veel op dat Kabinet Rutte inderdaad akkoord is gegaan met de bizarre plannen van de Europese Commissie over de zogenaamde Link Tax, het link-verbod van de EU. En dat betekent weinig goeds voor de toekomst van alternatieve berichtgeving en sites als deze. Die Link Tax is namelijk… gestoord.

Na de AVG/GDPR EU-privacywetgeving (waar in ieder geval theoretisch nog iets goeds over te zeggen is) komt nu dus de EU Upload Filters (censorship machines) en de EU Link Belasting. Maar ook de EU AVG is zeer gemakkelijk te misbruiken. Ja, beste burger, leven in EU’s Digital Single Market wordt niet gemakkelijk. Immer meer belasting, immer meer centrale wetgeving, immer minder vrijheid, immer minder alternatieven.

Het leven online wordt al helemaal lastig als je ook nog een eigen visie hebt op de EU grootbedrijflobby, de NL overheid en de reguliere journalistiek. Nepnieuws (de overheid is zelf de grootste producent daarvan) wordt namelijk weer aangedragen als een van de redenen voor deze wetgeving. En kritiek op het EU/NL/Journalistiek establishment is uiteraard Hate Speech, en wordt naast de EU AVG, de EU Upload Filters en de EU Link Tax ook nog aangepakt middels de overige EU Fake News wetgevingen en initiatieven waaronder ook de EU gedachtenpolitie.

De ware reden voor de nieuwe copyright/nabuurrechten wetgeving is natuurlijk bescherming van de gevestigde reguliere media en bescherming van het journalistiek (Link Tax) en entertainment (Upload Filter) grootbedrijf.

Rutte is kennelijk akkoord

Rutte had kennelijk een plan om de censorship machines (het upload filter) aan te passen, maar kennelijk is Rutte recent akkoord gegaan met de EU Link Tax, is te interpreteren uit dit bericht van Julia Reda:

Update from May 25th 2018, 13:37: Member State governments have today adopted their position on the copyright reform, with no significant changes to the upload filters and link tax provisions. It is now up to Parliament to stop them.

Het beperkte bezwaar dat er was, vanuit Nederland,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: