Vijf Palestijnen bezwijken aan eerder opgelopen verwondingen – The Rights Forum

Vijf Palestijnen bezwijken aan eerder opgelopen verwondingen – The Rights Forum

26-05-18 10:33:00,

Nieuws

Mars van Terugkeer

Westelijke Jordaanoever Mars van Terugkeer Gaza gedode Palestijnen

Tijd voor een rechtvaardig Israël-Palestina beleid

Help ons dat te realiseren

Steun ons

Mars van Terugkeer / Vijf Palestijnen bezwijken aan eerder opgelopen verwondingen

De met zwaar Israëlisch geweld beantwoorde Palestijnse demonstraties van de afgelopen weken blijven doden vergen. De afgelopen dagen stierven vijf Palestijnen aan hun verwondingen. Intussen gaan de demonstraties door.

De begrafenis van de 15-jarige Adi Akram Abu Khalil, die woensdag stierf na op 15 mei in Al-Birah te zijn neergeschoten. Ma’an News Agency 

In Palestijnse ziekenhuizen in Gaza en op de bezette Westelijke Jordaanoever bezweken vijf mannen aan verwondingen die zij tijdens de demonstraties in het kader van de Grote Mars van Terugkeer opliepen. De jongste van hen werd 15 jaar. Adi Akram Abu Khalil werd op 15 mei tijdens een demonstratie in Al-Birah op de Westoever door een Israëlische militair met scherpe munitie in de buik geschoten. Hij stierf woensdag in een ziekenhuis in Nablus.

Eveneens op de Westoever overleed donderdag in Hebron de 21-jarige Mohanad Abu Tahun, die op 14 mei bij demonstraties in Gaza levensgevaarlijk gewond was geraakt. Woensdag was hij voor behandeling naar Hebron overgebracht. In een ziekenhuis in Gaza bezweek diezelfde dag de 23-jarige Ahmad Qutush aan zijn op 14 mei opgelopen verwondingen. Qutush’ twee broers werden de afgelopen jaren door Israëlische militairen gedood.

Vrijdag stierf in een ziekenhuis in Jeruzalem de 24-jarige Yasir Sami Habib. Ook hij raakte op 14 mei levensgevaarlijk gewond in Gaza. Overbrenging naar een beter uitgerust ziekenhuis buiten Gaza mocht ook in dit geval niet baten.

Vandaag bezweek in een ziekenhuis in Gaza de 41-jarige Hussein Salim Abu ’Uwayda, die enkele dagen geleden werd neergeschoten en verlamd raakte. Hij verkocht ijs aan mensen die naar de demonstraties kwamen en bevond zich honderden meters van het grenshek toen hij door een kogel werd geraakt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: