Louisiana 25e Amerikaanse staat die ‘anti-Israëlische’ zakenpartners gaat boycotten – The Rights Forum

Louisiana 25e Amerikaanse staat die ‘anti-Israëlische’ zakenpartners gaat boycotten – The Rights Forum

30-05-18 03:31:00,

Nieuws

War on BDS

Texas Dickinson Arizona Kansas ACLU Verenigde Staten War on BDS Oorlog tegen BDS Israël-lobby BDS

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

War on BDS / Louisiana 25e Amerikaanse staat die ‘anti-Israëlische’ zakenpartners gaat boycotten

In Louisiana geen overheidsopdrachten meer voor bedrijven die geen zaken wensen te doen met Israëls illegale ‘nederzettingen’. Nederlandse bedrijven kunnen de borst natmaken.

Still uit een promotiefilmpje van gouverneur John Bel Edwards van Louisiana, die als ‘trouwe vriend van Israël’ een anti-BDS-verordening uitvaardigde.  

Louisiana bindt de strijd aan met bedrijven en andere commerciële partijen die om principiële redenen geen zaken doen met Israëls illegale kolonies (‘nederzettingen’) of met de Israëlische (bezettings)economie in bredere zin. Zulke partijen – Amerikaans of buitenlands – hoeven in Louisiana niet meer op opdrachten en investeringen te rekenen. Zij worden door alle organen van de staat geboycot.

Oorlog tegen BDS

Gouverneur John Bel Edwards vaardigde een verordening uit waarin hij zich als ‘trouwe vriend’ aan de zijde van Israël schaart in de strijd tegen de internationale BDS-beweging. Die beweging wil Israël door middel van boycots, desinvesteringen en sancties (BDS) dwingen de rechten van de Palestijnen te respecteren. Ze is door Israël tot staatsvijand verklaard en wordt door de regering-Netanyahu en de internationale zogeheten Israël-lobby te vuur en te zwaard bestreden.

Een van de strijdmethoden in deze zelfverklaarde ‘Oorlog tegen BDS’ is het toebrengen van economische schade aan bedrijven die afstand bewaren tot Israëls koloniale en bezettingseconomie. Ironisch genoeg worden daartoe uitgerekend de wapens ingezet die men zo hartstochtelijk zegt te bestrijden: boycots, desinvesteringen en sancties.

Buiten Israël, dat het boycotwapen te pas en (vooral) onpas inzet, is het strijdmiddel aangeslagen in de Verenigde Staten (VS). Onder invloed van een intense lobby van met name joodse en christelijke organisaties nam de ene na de andere staat anti-BDS-wetgeving aan.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: