“Neerhalen MH17 was het werk van CIA en Oekraïense geheime dienst”

“Neerhalen MH17 was het werk van CIA en Oekraïense geheime dienst”

30-05-18 08:48:00,

“Neerhalen MH17 was het werk van CIA en Oekraïense geheime dienst”

25/04/16 om 15:33 – Bijgewerkt om 15:32

Het passagiersvliegtuig MH17 van Malaysia Airlines is neergehaald door een Oekraïense straaljager. Dat moet blijken uit een documentaire van de Britse omroep BBC, die volgende week wordt uitgezonden. Bij de explosie van de Boeing 777 boven (Oost-)Oekraïens grondgebied op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden, voor het leeuwendeel Nederlanders, om. 


MH17 © Reuters

In het BBC-programma wordt “nieuw bewijs” aangeleverd dat het vliegtuig mogelijk door een Oekraïens gevechtsvliegtuig is neergeschoten. Een andere theorie die aan bod komt, is dat twee bommen aan boord waren in een door de Amerikaanse geheime dienst CIA gesteunde “terreuroperatie” – een verwijzing naar een zogenaamde false flag-operatie. Ooggetuigen stelden destijds meer dan één vliegtuig in de lucht te hebben gezien.
CIA en Oekraïense geheime dienst
Een van de honderd voor de documentaire geïnterviewde getuigen zegt te hebben gezien hoe de Boeing werd neergeschoten door twee jets, waarvan eentje de cockpit viseerde om de bemanning uit te schakelen. Aan het woord komt ook privaat onderzoeker Sergej Sokolov. Hij en zijn meer dan honderd man tellend team onderzochten de site van de ramp en vonden geen enkel spoortje van een Boek. Volgens hem is het neerhalen van MH17 het werk van de CIA in samenwerking met de Oekraïense geheime dienst. De false flag-operatie had, steeds volgens Sokolov, de bedoeling de reputatie van Rusland – de dag zelf al aangeduid als de dader- onderuit te halen om het land een sanctieregime op te leggen, om de wereld te tonen dat Rusland een “barbaars land” is en om een stapje verder te zetten in de Navo-omsingeling van Rusland.
Als tegengewicht haalt de BBC in de docu de “burgerblog” Bellingcat van Eliot Higgins aan, die de versie dat Poetin het heeft gedaan “bewijst” door alle info op het internet op een rijtje te zetten. (Belga/NSK)

http://www.knack.be/nieuws/wereld/neerhalen-mh17-was-het-werk-van-cia-en-oekraiense-geheime-dienst/article-normal-695819.html

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: