CIDI promoot anti-NGO-propaganda Israëlische regering – The Rights Forum

CIDI promoot anti-NGO-propaganda Israëlische regering – The Rights Forum

31-05-18 12:08:00,

Nieuws

Misleiding

PCHR NGO Monitor Gilad Erdan Al Mezan SGP Al-Haq ChristenUnie CIDI EU War on BDS Oorlog tegen BDS BDS nieuwsanalyse

Tijd voor een rechtvaardig Israël-Palestina beleid

Help ons dat te realiseren

Steun ons

Misleiding / CIDI promoot anti-NGO-propaganda Israëlische regering

Op 25 mei publiceerde het Israëlische ministerie van Strategische Zaken een lasterlijk en misleidend rapport over Palestijnse en Europese NGO’s. Daarin opent de Israëlische regering frontaal de aanval op de Europese financiering van organisaties die haar bekritiseren. In Nederland wordt het rapport door het CIDI gepromoot.

Cover van het rapport ‘The Money Trail’, dat deel uitmaakt van van de brede Israëlische campagne om critici van Israëls Palestina-politiek te intimideren en de mond te snoeren. 

In het rapport, getiteld The Money Trail, verwijt de Israëlische regering de Europese Unie (EU) in strijd met haar eigen beleid te handelen, door activiteiten van Europese en Palestijnse organisaties ‘ter promotie van anti-Israëlische delegitimering en boycots’­ te subsidiëren.

Dat is een onterecht verwijt. Net als de Nederlandse regering financiert de EU geen ‘boycot- en delegitimerings’-activiteiten. Zij subsidieert wel non-gouvernementele organisaties (NGO’s) die zich voor bijvoorbeeld een boycot van de illegale Israëlische ‘nederzettingen’ uitspreken, aangezien activiteiten en uitlatingen in het kader van boycots door de vrijheid van meningsuiting en vergadering worden beschermd. Deze werkwijze is conform haar beleid en verplichtingen onder het internationaal recht.

Intimideren van critici

Het rapport is onderdeel van de brede Israëlische campagne in binnen- en buitenland om critici van Israëls Palestina-politiek te intimideren en de mond te snoeren. Wie pleit voor beëindiging van Israëls militaire bezetting en illegale kolonisering van Palestijns gebied, of voor gelijke rechten voor Palestijnen en joden, krijgt door de regering-Netanyahu en de internationale zogeheten Israël-lobby het stigma ‘anti-Israël’ opgeplakt. Het bewerken van de financiers van ‘anti-Israëlische’ NGO’s is een vast onderdeel van de campagne,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: