For Services to Journalism

For Services to Journalism

01-06-18 11:22:00,


Steven Erlanger, New York Times: ‘Named a Chevalier of the French Legion? Me?’ — Reporter’s Notebook.
https://www.nytimes.com/2016/06/09/insider/named-a-chevalier-of-the-french-legion-me-a-reporters-notebook.html
Steven J. Erlanger is an American journalist who has reported from more than 120 countries. He is currently the Chief Diplomatic Correspondent for Europe for The New York Times, having moved to Brussels in August 2017 after four years as the paper’s bureau chief in London. Erlanger joined the Times in September 1987.


After graduating magna cum laude, Phi Beta Kappa, from Harvard College in 1974 with an A.B. in political philosophy, Erlanger was a teaching fellow at Harvard from 1975 to 1983. Concurrent with this assignment, he was an editor and correspondent for The Boston Globe beginning in 1976, where he served on the national and foreign desks, covered the Iranian Revolution and Solidarity in Poland and was the European correspondent based in London from 1983–1987. He has written for numerous magazines, including The Spectator, The Economist, The New Republic, The Financial Times, The New Statesman, The Columbia Journalism Review, and The National Interest. France made him a chevalier de la Légion d’Honneur for services to journalism at the end of 2013.
https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Erlanger 

Erlanger behoort tot wat mainstream-opiniemaker Ian Buruma betitelt als de ‘urban elites,’ die door populistische ‘[d]emagogues’ worden gecriminaliseerd. De meest bejubelde polder-opiniemaker, wijlen Henk Hofland, sprak over eerstgenoemden als de broodnodige ‘politiek-literaire elite,’ die ‘ook een blaadje nodig [heeft],’ in werkelijkheid vele ‘blaadjes,’ met daarnaast, zoals bekend, alle staats- en commerciële omroepen. Welnu, de hoofdaap onder de ‘blaadjes’ van de ‘elite’ is sinds jaar en dag The New York Times, de toonaangevende krant van de westerse ‘urban elites.’ Wat de Times beweert geldt — onder de mainstream — als wet, waarbij tekenend is dat de krant, volgens eigen medewerkers, zich nooit tegen een door de VS geplande gewelddadige interventie heeft uitgesproken. Dankzij het ‘fake news’ van allereerst The New York Times steunden de Amerikaanse ‘urban elites’ in grote meerderheid het begin van de agressieoorlog tegen Irak, die het Midden-Oosten in chaos heeft gestort en leidde tot de creatie van ISIS.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: