Uitbraken van kinkhoest blijven doorgaan – niet door ongevaccineerde kinderen, maar door falend kinkhoestvaccin! – Stichting Vaccin Vrij

Uitbraken van kinkhoest blijven doorgaan – niet door ongevaccineerde kinderen, maar door falend kinkhoestvaccin! – Stichting Vaccin Vrij

01-06-18 06:39:00,

Meisje krijgt vaccinOngevaccineerde kinderen werden meestal beschuldigd van het feit dat ze kinkhoest verspreiden, maar het is nu overduidelijk dat volledig gevaccineerde kinderen kinkhoest verspreiden. In de VS was één van de laatste uitbraken in North Carolina, en de plaatselijke gezondheidsautoriteiten ouders waarschuwden voor kinkhoest.(1)

Kim Davis, verpleegkundig directeur van het Carteret County Health Department, werd geïnterviewd door WITN en gaf zonder omwegen toe dat alle gevallen bij volledig gevaccineerde kinderen voorkwamen en dat het vaccin geen bescherming biedt:

“Elke patiënt die we hebben gehad, die we tot nu toe hebben gezien, is gevaccineerd. Je kunt het dus niet als vanzelfsprekend aannemen dat alleen omdat je kind is gevaccineerd voor kinkhoest, hij het niet kan oplopen” (1)

Het kinkhoestvaccin wordt verondersteld te beschermen tegen kinkhoest, en dit blijkt niet het geval. Maar zelfs nu gezondheidsfunctionarissen erkennen dat het vaccin niet effectief is, blijven autoriteiten aandringen op het toedienen van het vaccin.

 

Kinkhoest uitbraken in de moderne post-kinkhoest tijd

Na een uitbraak in Los Angeles in 2010 leek er in de wetenschappelijke wereld en in de media een gezond debat op gang te komen over de oorzaak van de kinkhoestuitbraak.

Twee van de wereldwijde pertussis experts, Dr. James Cherry van UCLA (Universiteit LA) en de Nederlandse Dr. Frits Mooij van het RIVM hadden verschillende meningen over de oorzaak: Cherry beweerde dat het kwam door het “toenemende bewustzijn” en Mooij concludeerde dat “er een soort nieuwe mutatie in het virus gevonden was”. Dr. Cherry verklaarde ook: …”de toename is ook voor een deel te wijten aan iets dat afnemende immuniteit heet. Immuniteit tegen kinkhoest gaat niet een leven lang mee”.

Geen van beide wetenschappers beweerde dat de oorzaak van deze nieuwe kinkhoest-uitbraak te wijten was aan het kleine percentage van de bevolking dat niet was gevaccineerd met het kinkhoestvaccin. Het debat ging over de effectiviteit of falen van het vaccin.

 

 

In het onderstaande overzicht ziet u de shift in het beschuldigen van ongevaccineerde kinderen voor kinkhoestuitbraken (2013) naar een falend kinkhoest vaccin dat niet in staat is kinkhoest te voorkomen (2018)

 

2013 – de niet-gevaccineerde kinderen krijgen de schuld voor de kinkhoestuitbraken

Vaccin spuitenIn 2013 werd het kleine percentage van de bevolking dat niet was gevaccineerd met het kinkhoest vaccin het doelwit van beschuldigingen voor kinkhoestbesmettingen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: