Geen spaan blijft er heel van het JIT MH17-onderzoek – Transitieweb.nl

Geen spaan blijft er heel van het JIT MH17-onderzoek – Transitieweb.nl

06-06-18 06:52:00,

Zo af en toe komt er op het web iets voorbij waardoor ik op het puntje van mijn stoel beland. Gisteravond gebeurde dat toen ik via de portalsite HoeZitHetNuEcht een video startte van Micky van Leeuwen van het blog Indigo Revolution. Onderwerp: MH17.

In iets meer dan een uur fileert hij daarin het nieuws over de tussenrapportage van het ‘JIT-team’ en geeft hij een goed onderbouwd en bij vlagen hilarisch commentaar op beelden van de JIT-persconferente en het NOS Journaal.

Dit is hoe je journalisten naar belangrijke gebeurtenissen wil zien kijken!
Niks voor zoete koek slikken. Rapporten van boven tot onder doorspitten en dan doorvragen en nog eens doorvragen.

Na een uurtje fileren door Van Leeuwen is er geen spaan meer heel van het hele JIT-circus.

De clou: er was die dag een straaljager in de lucht in de buurt van het toestel. Gezien door tientallen getuigen op de grond. Mogelijk een Mig van de Oekraïense luchtmacht. Wat deed dat toestel daar? Het JIT heeft dit niet onderzocht (of wel onderzocht maar niet gerapporteerd).

Van Leeuwen komt verder met opzienbarende feiten over een NATO-oefening die tezelfdertijd in of vanuit Hongarije plaatsvond. Daarbij werd getraind in elektronische oorlogvoering en in het bijzonder mer het hacken van een transponder (dat is een radiografisch apparaat dat de identiteit van een vliegtuig weergeeft).

De combinatie van beide gegevens (straaljager in de lucht vlakbij het toestel en NATO-oefening in de buurt) maakt de weg vrij voor een nieuwe hypothese: de MH17 werd gehackt of raakte anderszins betrokken bij een vorm van elektronische oorlogvoering.

Het is een scenario waarbij je je kunt voorstellen dat er verschillende partijen zijn die gebaat zijn bij een hele diepe doofpot.

Meer informatie op Indigo Revolution.

Zie ook: Bedenkingen bij het MH17-onderzoek

Mogelijk kogelgaten in brokstukken cockpit MH17

 

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: