Peace Pilgrim – zonder geld 10duizenden kms op weg naar vrede – De Lange Mars Plus

Peace Pilgrim – zonder geld 10duizenden kms op weg naar vrede – De Lange Mars Plus

06-06-18 01:26:00,

Ze wandelt jarenlang duizenden kilometers van de west- naar de oostkust van de VS, gekleed in blauw met weinig anders dan een kam, tandenborstel, een balpen en zonder een cent op zak. Ze noemt zichzelf Peace Pilgrim. Deze pelgrimstocht duurt de rest van haar leven. Haar verleden en haar naam laat ze achter zich. Wat overblijft is haar roeping anderen inspireren om te werken aan vrede.

Ze is klaar om haar tientallen jaren durende wandeling te starten en vol te houden nadat ze innerlijke vrede heeft gevonden. Zij kan dit gemakkelijk volhouden omdat deze roeping haar onuitputtelijke energiebron is.

Want zegt ze, innerlijke vrede is de basis van vrede van ieder en daardoor van de mensheid als geheel. Alleen als je vrede hebt met jezelf, straal je dit uit in woord en daad en kan je anderen overtuigen deze vrede te zoeken.

Ondanks dat ze zonder geld leeft, mist ze zelden meer dan drie of vier maaltijden achter elkaar. Het deert haar niet, want zegt ze ik weet hoe lang ik zonder voedsel kan, ooit vastte ik 45 dagen achter elkaar. Haar probleem is niet dat ik ze te weinig eten heeft, maar dat ze te veel krijgt.

Ze accepteert geen geld. Ze zal nooit om onderdak of voeding vragen, ze zal dit wel aannemen als ze het aangeboden krijgt.

De eerste jaren is haar doel 10.000 en later 25.000 mijl te lopen voor vrede. Ook wandelt ze in Canada en in delen van Mexico. Nadat ze 25 k mijl heeft gehaald is ze gestopt met tellen. Dan is ze 11 jaar verder. Gemiddeld loopt ze 25 mijl per dag, maar dit worden er al snel 50 als ze geen onderdak krijgt aangeboden.

Tijdens haar leven treedt ze in talloze tv programma’s op, geeft lezingen, staat talloze keren in de kranten, want haar tocht gaat niet ongemerkt voorbij. Ook is ze talloze keren een luisterend oor voor mensen die haar mening of raad vragen. Nooit dringt ze zich op, ze handelt alleen als dat van haar gevraagd wordt.

Als het overdag erg warm is, loopt ze ‘s nachts,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: