Hoera… we hebben een wetenschapspagina! – Stichting Vaccin Vrij

Hoera… we hebben een wetenschapspagina! – Stichting Vaccin Vrij

07-06-18 12:10:00,

wetenschapper met microscoopEr zijn vele manieren om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren, maar de belangrijkste twee soorten – onderzoek om veiligheidsnormen vast te stellen, en onderzoek om bewijs van veiligheid aan te leveren – ontbreken. Recentelijk is de site van de Stichting Vaccinvrij uitgebreid met een pagina over wetenschap om het een en ander te verduidelijken. Klik hier

 

Wat spuiten we in bij baby’s en bestaat het bewijs dat dit veilig is?

Het zal niemand die goed geïnformeerd is over wat we precies inspuiten verbazen dat hier risico’s aan verbonden zijn. Tijdens het eerste bezoek aan het consultatiebureau met 6 weken wordt de baby geïnjecteerd met gemanipuleerde ziekteverwekkers van maar liefst 7 verschillende ziektes (verdeelt over twee spuiten). Het zou al een klus zijn voor een volwassenen om zich te ‘trainen’ tegen 7 ziektes tegelijkertijd, laat staan dat dit lukt bij een baby met een nog onontwikkeld immuunsysteem. Voor de duidelijkheid: we spuiten geen afweer in, we vallen het kindje aan. Het immuunsysteem wordt door vaccins ‘getrained’ om zich te weren tegen de echte ziekte, die overigens via een hele andere route het lichaam binnen zou komen en dus een heel ander deel van het immuunsysteem zou activeren.

 

Wat zijn veiligheidsnormen?

Het Europees Agentschap voor Chemische stoffen (ook wel ECHA genoemd), is een organisatie die zich onder andere bezighoudt met Europese wetgeving voor het veilig gebruik van chemische stoffen. [1]  Voor elke stof is op een ‘Material Safety Data Sheet’ de grens vastgesteld waarboven gezondheidsrisico ontstaat in geval van oogcontact, huidcontact, inslikken en inademen voor volwassenen. [2] ECHA heeft géén grenswaarden vastgesteld voor het injecteren van natuurlijke en synthetische stoffen in mensen en dieren. Met andere woorden: er zijn geen normen vastgesteld, die bepalen welke hoeveelheid we in een (baby)lichaam in kunnen spuiten, zonder dat dit schade op kan leveren.

 

Geen veiligheidsnormen, maar dan toch zeker wel bewijs?

CRT (Clustered Randomized Trials) zijn de ‘gouden standaard’ van wetenschappelijk onderzoek. Het houdt in dat een grote homogene groep (in de leeftijd waarop het vaccin wordt toegediend) in tweeën gedeeld wordt en de ene groep wordt gevaccineerd en de andere niet. Dan kun je de beide groepen bestuderen en kijken wat de verschillen in gezondheidstoestand, of het voorkomen van ziektes zijn.
In de Amerikaanse film ‘The Greater Good’,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: