Bij de dood van Anthony Bourdain..

12-06-18 05:41:00,

x

x
Bij de dood van Anthony Bourdain..

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Voor ons past de dood van chefkok en Tv-persoonlijkheid Anthony Bourdain (61), compleet in het plaatje van bekende personen, die zich een aantal keren voor hun dood, onomwonden hebben uitgesproken, tegen onderdelen’ van de machten-achter-de-schermen. En hun uitspraken daarna met de dood schijnen te moeten bekopen. Deze mensen -zo ook Anthony Bourdain- doen/deden deze uitspraken, omdat ze een diep-geworteld rechtvaardigheidsgevoel in zich dragen.

Anthony Bourdain en Asia Argento

Een gevoel dat hen motiveert hun mond open te doen, op respectvolle wijze, maar zonder ‘aanziens des persoons’.. Of dat nu om Hillary Clinton gaat (die overigens al een dodenlijst van hier-tot-gunder op haar naam heeft staan), of dat het gaat om de smerige onmenselijkheden tegen de Palestijnen in Gaza, uitgehaald door het Israëlische leger. Antony Bourdain deed zijn mond open. Deed..

Voor het Tv-kanaal ‘Travel Channel’ (eigendom van Discovery Channel), maakte hij sinds 2005 het succesvolle programma No Reservations. Voor dit programma reisde Bourdain de wereld over op zoek naar authentieke gerechten, dranken en ervaringen. Er was ook ruimte voor cultuur, waardoor de serie vooral ging draaien om hoe Bourdain de reizen én de plaatselijke keuken beleefde en niet om recepten of toeristische informatie. In 2013 verhuisde Bourdain naar CNN om daar het programma ‘Anthony Bourdain: Worlds Unknown’ te gaan maken.

Door het vele reizen voor zijn televisieprogramma’s, was hij geen fulltimekok meer. Maar hij liet zich nog wel als honorary chef at large (vrij vertaald: afwezige chef-kok van verdienste) associëren met Brasserie Les Halles in New York, waar hij bijna een decennium lang de scepter over de keuken zwaaide. Wanneer je Anthony Bourdain niet hebt gekend; geen van zijn Tv-programma’s hebt gezien, laten we je graag even kennis maken met dit sympathieke, erudiete mens. Hier een van de afleveringen van zijn CNN-programma, dat in de Filipijnen was opgenomen.

Depressies..?
Anthony Bourdain scheen te ‘lijden’ aan depressies.. Zo wordt ons voorgehouden. Maar wij zeggen dan, dat hij een jonge dochter heeft van 11 jaar, die toch ‘minstens’ zijn motief om te leven zou bekrachtigen. Anthony Bourdain had eigenlijk geen enkele reden uit het leven te stappen.

 » Lees verder