Minister Lieberman: Israël doodde 160 ‘terroristen’ tijdens demonstraties in Gaza – The Rights Forum

12-06-18 07:19:00,

Nieuws

Mars van Terugkeer

Avigdor Lieberman Mars van Terugkeer Gaza gedode Palestijnen

Tijd voor een rechtvaardig Israël-Palestina beleid

Help ons dat te realiseren

Steun ons

Mars van Terugkeer / Minister Lieberman: Israël doodde 160 ‘terroristen’ tijdens demonstraties in Gaza

Israëlische militairen schoten volgens Lieberman in Gaza niet circa 130, maar 160 demonstranten dood. Afgelopen vrijdag vielen tijdens demonstraties opnieuw Palestijnse doden: een 15-jarige jongen en drie volwassenen.

Beeld van de demonstratie van afgelopen vrijdag in Gaza, waarbij vier Palestijnen door Israëlische militairen werden gedood.The Palestinian Information Center 

Israël heeft de afgelopen weken in Gaza veel meer demonstranten gedood dan Palestijnse en andere bronnen meldden. Dat beweert althans Israëls minister van Defensie Avigdor Lieberman. Hij maakte vandaag bekend dat Israëlische militairen 160 Palestijnen hebben gedood sinds de demonstraties in het kader van de Grote Mars van Terugkeer op 30 maart begonnen.

Volgens de telling van The Rights Forum ligt het dodental op 134. Tellingen van Palestijnse autoriteiten en andere bronnen komen tot vrijwel hetzelfde aantal. Waarop Lieberman zich baseert is onduidelijk.

Lieberman stelde verder dat ‘gewone’ Palestijnse burgers zich verre van de demonstraties hebben gehouden, een uitspraak die haaks staat op het gegeven dat de demonstraties juist door burgers zijn georganiseerd. Volgens de minister ontvingen alle demonstranten ‘indirect of direct salaris en opdrachten van Hamas’. De 160 doden – onder wie medisch personeel en journalisten – waren derhalve allemaal ‘terroristen’, aldus Lieberman.

Opnieuw doden en gewonden

Afgelopen vrijdag demonstreerden opnieuw meer dan tienduizend Palestijnen bij het zogenoemde grenshek in Gaza. Israëlische scherpschutters schoten vier demonstranten dood, onder wie een 15-jarige jongen. Daarnaast raakten meer dan zeshonderd demonstranten gewond, onder wie 117 door scherpe munitie. Dat meldde de krant Haaretz (€) op basis van gegevens van het Palestijnse ministerie van Gezondheid.

Onder de gewonden waren een fotograaf van persbureau AFP,

 » Lees verder