Trumps akkoord met Kim zou veel weg kunnen hebben van de Iran-deal die hij zelf opzegde

12-06-18 08:11:00,

ANALYSE – In de VS hopen politici dat president Donald Trump voldoende diplomatieke vooruitgang heeft geboekt tijdens zijn topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De hoop is dat er uiteindelijk een officieel verdrag kan worden opgesteld dat door een twee derde meerderheid in de Senaat kan worden goedgekeurd.

Maar dat doel is misschien te hoog gegrepen. De senatoren van Trumps eigen Republikeinse partij willen geen halfbakken overeenkomst die weer kan worden geschrapt door een volgende regering, zoals Trump zelf met de Iran-deal heeft gedaan.

Leden van Trumps regering hebben senatoren al laten weten dat zij een eventuele overeenkomst tussen Trump en Kim ter goedkeuring zullen voorleggen. Maar de Amerikaanse Senaat is erg verdeeld, wat voor problemen zou kunnen zorgen als er een historische overeenkomst moet worden gesloten.

BEKIJK OOK: Er is zo’n groot tekort aan zand wereldwijd dat er nu zelfs een zwarte markt voor is

 » Lees verder