Gecheckt: zowat alles wat N-VA en Open Vld vertellen over brugpensioen bij Carrefour is onwaar

Gecheckt: zowat alles wat N-VA en Open Vld vertellen over brugpensioen bij Carrefour is onwaar

13-06-18 02:25:00,

De heisa rond het brugpensioen bij Carrefour toont maar één ding. N-VA en co zouden het liefst van al hebben dat oudere werknemers zonder inkomen op straat terechtkomen. Dat terwijl volgens de VDAB een werkzoekende 50-plussers amper 3,8 procent kans heeft om een job te vinden.

Na vier maanden onderhandelen en actie voeren hebben de vakbonden en de directie van Carrefour een akkoord gesloten. Het verdict is nog altijd hard, maar de vakbonden wisten de gevolgen van de structurering te milderen.

Carrefour wou aanvankelijk 1.233 werknemers ontslaan en enkele winkels definitief sluiten. De sluitingen komen er niet (enkele hypermarkten worden supermarkten) en het aantal ontslagen zakte tot iets meer dan duizend. De vakbonden hopen dat zo’n 600 tot 700 daarvan in aanmerking komen voor het zogenaamde swt-stelsel, het vroegere brugpensioen.

Bij Carrefour zou het vanaf 56 jaar kunnen. Perfect wettelijk, maar het leidde tot de gebruikelijke stampij bij Open Vld en N-VA en ‘arbeidsmarktspecialisten’. Voor de twee regeringspartijen is het nog eens een kans om oppositie te voeren tegen hun eigen regering en ook Vlaams minister Muyters zag een mogelijkheid om ruzie te maken met de federale regering die aan Vlaamse kant nochtans exact dezelfde partijen bevat.

Hun belangrijkste argument – ‘net nu er krapte is op de arbeidsmarkt’ – is echter vals en wel om verschillende redenen. Werknemers in swt na een herstructurering moeten sinds 2015 beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt. Ze moeten zich inschrijven als werkzoekende, een passende aanbieding of opleiding aanvaarden en meewerken aan een inschakelingsparcours. Het enige verschil is dat ze niet geschorst kunnen worden als ze onvoldoende sollicitatiebrieven kunnen voorleggen bij een controle. Bij oudere werknemers die het slachtoffer werden van een naakt ontslag is dat pas vanaf 60 zo.

Het argument is om nog een andere reden vals. Volgens de VDAB had een werkzoekende ouder dan 50 in 2017 3,8 procent kans om een job te vinden. Voor mensen ouder dan 56 is dat wellicht nog veel lager. De reden is simpel: werkgevers lusten geen oudere werknemers. Werkloos worden op oudere leeftijd betekent terechtkomen in een zwart gat.

Inkomen

Het grootste verschil tussen iemand in swt en een gewone werkloze is het inkomen. De vakbonden maken zich sterk dat de ontslagen Carrefour-werkne(e)m(st)ers in het swt-stelsel 95 procent overhouden van hun vroegere loon.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: