Internetuitvinders slaan alarm om Europese plannen voor filteren uploads – Lang Leve Europa!

13-06-18 06:40:00,

De EU is uiteraard voornemens het world wide web te slopen en Kabinet Rutte is reeds akkoord. (En weigert daarover trouwens vragen te beantwoorden.) Dat de EU plannen internet slopen, zeggen ook de uitvinders van het World Wide Web en de link, Vint Cerf en Tim Berners-Lee.

“Door te eisen dat internetplatformen automatisch alle content van gebruikers gaan filteren, neemt Artikel 13 een stap zonder precedent naar een transformatie van internet, van een open platform voor delen en innovatie, in een tool voor de geautomatiseerde surveillance en controle van zijn gebruikers”

Vreemd genoeg blijft iedereen het hebben over Artikel 13 (Upload Filter / Censorship Machines) en vergeet men te vallen over Artikel 11 (Link Tax). Vermoedelijk gaan we dus naar een situatie waarin het upload filter afgezwakt wordt en de Link Tax (feitelijk een link verbod) er ongeschonden doorheen komt.

Weet je nog alle ophef rondom SOPA, PIPA, ACTA, CISPA en CISA in de VS en het Europese superioriteitsgevoel dat we daarbij hadden? Wat de VS grotendeels niet lukte (in vele pogingen) gaat de EU en Nederland lukken, en wel in 1 keer. Internet slopen namens het grootbedrijf onder de noemer intellectueel eigendom. Dus: Gefeliciteerd Europa en Nederland, de federale overheid van de Verenigde Staten lijkt een democratisch wonder in vergelijking met de Europese Unie. En dat zegt helaas veel.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: