Kolonisten bejubelen doden Palestijnse baby met brandbom: ‘Ali ligt op de grill!’ – The Rights Forum

22-06-18 08:31:00,

Nieuws

Van god los

Shin Bet Heuveltopjongeren Marteling

Tijd voor een rechtvaardig Israël-Palestina beleid

Help ons dat te realiseren

Steun ons

Van god los / Kolonisten bejubelen doden Palestijnse baby met brandbom: ‘Ali ligt op de grill!’

In een blijk van complete verloedering tarten religieuze Israëlische kolonisten de grootvader van de éénjarige Ali, die samen met zijn ouders bij een aanslag met een brandbom levend verbrandde. ‘Jammer dat zijn broertje niet ook verbrand is!’

Verloedering heeft een gezicht. Dansend en zingend bejubelen Israëlische kolonisten de moord op Ali Dawabshah en zijn ouders.The Times of Israel 

Het zijn moeilijk te verteren beelden: zo’n twintig Israëlische kolonisten die zich bij het gerechtsgebouw van Lod hebben verzameld om steun te betuigen aan twee verdachten van een moordaanslag in Duma, een Palestijns dorp op de bezette Westelijke Jordaanoever. Daar werden in de nacht van 31 juli 2015 molotovcocktails het huis van het gezin Dawabshah in gegooid. Het anderhalf jaar oude zoontje Ali kwam om in de vlammen. Zijn ouders Riham en Saad bezweken later aan hun verwondingen. Alleen de vierjarige Ahmad overleefde de aanslag. Hij wordt verzorgd door zijn grootvader Hussein.

Na een hoorzitting over de zaak stuitte Hussein dinsdag buiten het gerechtsgebouw op de haag van dansende en zingende Israëlische kolonisten, die hem toeriepen: ‘Waar is Ali? Ali is er niet. Ali is verbrand. Ali ligt op de grill!’ En daar bleef het niet bij: ‘Waar is Saad? Waar is Riham? Jammer dat Ahmad niet ook verbrand is!’

Een korte gefilmde impressie van de gebeurtenis werd op Twitter gezet door parlementslid Ahmad Tibi (Verenigde Lijst). De aanwezige politiemensen lieten de kolonisten begaan. Tibi vroeg zich af hoe de politie zou hebben gereageerd als twintig Palestijnen zich publiekelijk vrolijk hadden gemaakt over de moord op een Israëli:

What would have happened had the situation been reversed? If 20 Arab youths were shouting about a Jewish fatality ‘he’s on the grill,

 » Lees verder