Israël start etnische zuivering van Palestijns dorp – The Rights Forum

Israël start etnische zuivering van Palestijns dorp – The Rights Forum

07-07-18 06:37:00,

Nieuws

Khan al-Ahmar

Kfar Adumim Abu Dis Verdrijving Abu Nuwar Ma’ale Adumim School Sloop oorlogsmisdaden Naqab Negev Khan al-Ahmar E1 Bedoeïenen Jeruzalem Kolonisering Westoever

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Khan al-Ahmar / Israël start etnische zuivering van Palestijns dorp

De wereld staat op het punt om live te aanschouwen dat Israël het Palestijnse dorp Khan al-Ahmar verwoest en de bewoners deporteert. Wat moet er gebeuren voordat de Palestijnen worden beschermd?

Khan al-Ahmar, 4 juli 2018. Israëlische troepen vallen het Palestijnse dorp binnen, waarbij 35 gewonden vallen.APA Images / Shadi Hatem 

Woensdagochtend namen Israëlische troepen, vergezeld van zwaar materieel, bezit van het Palestijnse dorp Khan al-Ahmar, dat tot ‘gesloten militair gebied’ werd verklaard. Daarmee is het aftellen begonnen tot de dag dat de bewoners worden gedeporteerd en het dorp van de kaart wordt geveegd.

Om die klus ongehinderd te kunnen klaren wordt door de Israëli’s eerst een nieuwe weg aangelegd. Dat is een cynisch gegeven. Palestijnse dorpen wordt door de Israëlische bezetter namelijk voortdurend het recht ontzegd om wegen aan te leggen, zelfs al zijn die nodig om bijvoorbeeld scholen bereikbaar te maken.

Oorlogsmisdaad

De aanstaande etnische zuivering van Khan al-Ahmar staat al jaren hoog op Israëls verlanglijst. Het Palestijnse dorp ligt in het strategische gebied E1 (East One), pal ten oosten van Jeruzalem. E1 scheidt de stad van de Israëlische kolonies Ma’ale Adumim en Kfar Adumim. Door E1 te koloniseren worden stad en kolonies met elkaar verbonden.

Die ingreep heeft tot gevolg dat rond Jeruzalem een ring van illegale nederzettingen tot stand komt, en dat de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en die in Oost-Jeruzalem verder van elkaar gescheiden worden. Het tweede gevolg is dat de Westelijke Jordaanoever feitelijk in tweeën wordt gesplitst.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: