Nederlandse organisaties roepen regering op tot harde veroordeling ontruiming Khan al-Ahmar – The Rights Forum

Nederlandse organisaties roepen regering op tot harde veroordeling ontruiming Khan al-Ahmar – The Rights Forum

07-07-18 06:38:00,

Nieuws

Protest

Verdrijving Abu Nuwar Ma’ale Adumim School Stef Blok Sloop oorlogsmisdaden Naqab Negev Khan al-Ahmar E1 Bedoeïenen Jeruzalem Kolonisering Westoever

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Protest / Nederlandse organisaties roepen regering op tot harde veroordeling ontruiming Khan al-Ahmar

In een persbericht roepen The Rights Forum, Een Ander Joods Geluid en United Civilians for Peace de Nederlandse regering op de dreigende sloop en ontruiming van het Palestijnse dorp Khan al-Ahmar door Israël publiekelijk te veroordelen. Het gedwongen ‘verplaatsen’ van de lokale bevolking door een bezettende mogendheid is een ernstige schending van het internationaal recht, benadrukken de organisaties.

Bewoners en activisten verzetten zich gezamenlijk tegen de sloop van Khan al-Ahmar.Ma’an News Agency  

PERSBERICHT:
GEDWONGEN VERPLAATSING BEDOEÏENDORP KHAN EL AHMAR: ILLEGAAL EN SCHENDING INTERNATIONAAL HUMANITAIR RECHT

Den Haag, 6 juli 2018

Als coalitie van Nederlandse organisaties die zich samen met Palestijnen en Israëliërs inzetten voor een rechtvaardige oplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, vragen wij uw aandacht voor de sloop van de Palestijnse bedoeïenendorpen Khan el Ahmar en Abu Nuwar en de gedwongen verplaatsing van hun bewoners.

In Abu Nuwar zijn op 4 juli door Israël negen huizen en drie boerderijen gesloopt. Hierdoor zijn 62 bewoners (waarvan de helft kinderen) dakloos geraakt. In februari jl. had Israël al de met EU-fondsen gefinancierde school van Abu Nuwar gesloopt. Deze actie is door minister Blok op 29 maart in zijn antwoord aan de Kamer veroordeeld. De minister geeft in zijn antwoord aan de Kamer aan dat de sloop en confiscatie Palestijnen benadeelt en ongelijkheid creëert. Ook geeft hij in hetzelfde antwoord aan dat het kabinet voorstander is van gezamenlijk optreden (in EU verband) om een krachtig signaal af te geven tegen de sloop van scholen en andere Palestijnse eigendommen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: