Censuur door copyright en de parallelle samenleving als oplossing – Lang Leve Europa!

08-07-18 06:22:00,

Dit is een wat somber signaal, maar hier ging toch wel weer een lampje aan:

https://stichtingvaccinvrij.nl/plotseling-verdwenen-deense-documentaire-over-hpv-slachtoffers-niet-langer-te-bekijken/

Deze moeder alarmeert over het feit dat door een dubieus EU besluit/opdracht – meer vaccinaties gewenst – de mediabedrijven in Europa harder dan ooit hun copyright moeten gaan beschermen. Dat is op zichzelf geen nieuws, want met de Upload Filter en Link Tax plannen van de EU (ingegeven door de Duitse grootuitgeverij Springer) werd dat plan reeds pijnlijk duidelijk.

De Brusselse EU besluit dus ‘spontaan’ (Big Pharma Lobby) dat meer mensen gevaccineerd moeten worden en nagenoeg dezelfde dag verdwijnen video’s over de donkere kant van vaccinaties van het internet om nooit meer terug gezien te worden. De Deense publieke omroep werkt duidelijk graag mee. Bestuurlijke elite onder elkaar.

Het spreekt voor zich, eigenlijk. Het systeem wat hier nagestreefd en geïmplementeerd wordt is ‘censuur door copyright’. Als je overal copyright op hebt, en vervolgens dat copyright met harde hand kan afdwingen (en dat kan tegenwoordig), kan je altijd en overal voorkomen dat iets ongewensts uitgesproken/getoond wordt. Overal copyright afdwingen totdat alleen nog de officieel toegestane totale onzin uitgesproken kan worden. (1984 op steroïden)

Onze instituties zijn niet meer van ‘ons’

Nagenoeg alle Nederlandse publicaties (kranten, bladen, officieel nieuws, etc) zijn in handen van de twee Belgische grootbedrijven (de duopolie van Persgroep en Mediahuis met staatssteun van NL overheid) en de rest in de handen van het Scandinavische Sanoma en de “Nederlandse” overheid zelf. Dat biedt geen ruimte voor een onafhankelijk en vrij geluid.

En copyright op onderzoekspapers zijn in de handen van de ooit Nederlandse (nu Britse) uitgeverij Elsevier. En de copyright-claims van de advocaten van Elsevier kwamen dusdanig hard neer op Elsevier-hacker Aaron Swartz, dat die zich genoodzaakt zag zelfmoord te plegen. Nog los van het feit dat onderzoek tegenwoordig vooral ook veel onwaarheden creëert, zoals duidelijk werd bij de weg-gecensureerde TED talk van Rupert Sheldrake ‘Science Delusion’.

Het is duidelijk dat we hier een significant probleem hebben als het gaat over het geschreven woord. Alles is in handen van een klein aantal grote spelers die allen copyright afdwingen (tot de dood erop volgt) dan biedt dat de lezende en studerende mens weinig goeds.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: