Het Michaël-mysterie – Via Libra

Het Michaël-mysterie – Via Libra

12-07-18 07:29:00,

Het Michaël-mysterie
Geesteswetenschappelijke beschouwing van de Michaël-imaginatie en de euritmische weergave daarvan.

Auteur: Sergej O. Prokofieff

Sergej Prokofieffs laatste boek, over het thema dat hem in feite heel zijn leven heeft beziggehouden: het Michaël-mysterie, zoals Rudolf Steiner dat pas na de Kerstconferentie in zijn volle omvang kon openbaren, zowel in de karma-voordrachten en de ‘Michaël-brieven’ (‘Leitsätze’) als in de majestueuze Michaël-imaginatie waarmee hij op 28 september 1924 zijn laatste voordracht besloot, alsmede in de euritmische vormen die hij nog op zijn ziekbed voor de toneeluitvoering van deze imaginatie schiep. In een werkelijk magistrale beschouwing weet Sergej Prokofieff dit mysterie voor ons te onthullen, met als resultaat een indringend beeld van de werkzaamheid van de Tijdgeest Michaël en de oproep die hij in onze tijd tot alle ware ‘Michëlieten’ richt, een oproep die Sergej Prokofieff uit het hart gegrepen was. Een waarachtig testament!

uitg.: Perun Boeken

ISBN: 978 90 76921 33 4

Prijs: 26,50 euro (+ verzendingskosten)

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: