Alternatieve kankerbehandeling: Gersons voedingstherapie – De Lange Mars Plus

13-07-18 06:21:00,

Volgens Dr Gerson wordt de gezondheid van de mens voortdurend aangevallen door de gevolgen van het moderne leven die het zelf helende vermogen ondermijnen. Het voedingsprogramma van Gerson kan volgens dit instituut de afweer van de organen herstellen en het lichaam in staat stellen zichzelf te genezen.

Sinds Gersons dood in 1959 is het genezende werk veel moeilijker geworden. Lucht, bodem en water zijn wereldwijd vervuild, het verbouwde voedsel heeft een belangrijk deel van zijn voedingswaarde verloren en daarnaast bevat het steeds meer chemische toevoegingen. Ook het medicijngebruik is toegenomen. Daarnaast zijn zelfdestructieve gewoonten onderdeel geworden van de moderne leefstijl, zodat mensen meer ernstig vergiftigd zijn en hun lichamen meer beschadigd. Daardoor zijn er enkele aanvullingen op het basis programma om zijn effectiviteit te vergroten.

Basis pricipes

De Gerson Therapie pakt niet de symptomen aan, maar de oorzaak van de ziekte. De twee belangrijkste vijanden van onze gezondheid zijn giftigheid en tekorten. Beide zijn het gevolg van de hedendaagse kunstmatige levensstijl waaruit de natuur is verbannen. En beide zijn verbonden met het moderne westerse dieet en ons verontreinigde milieu.

Giftigheid

Het gebruik van zwaar giftige pesticides, fungicides en herbicides samen met andere chemicaliën laten in de commerciële landbouw resten na in de planten die ons voedsel vormen. Veel van dit gif kan niet afgewassen worden. Daarnaast worden er nog eens voedseladditieven aan het voedsel toegevoegd tijdens het bewerken van de voeding, waarvan de meeste onveilig zijn.

Volgens Gerson werken vlees eiwitten hetzelfde als giffen in ons lichaam. Voor Gerson is de ideale therapie gebaseerd op planten.

Tekorten

Net als met giftigheid begint het ook hier met de gezondheid van de bodem. Al meer dan 150 jaar wordt kunstmest gebruikt in de commerciële landbouw. De grond verarmt door toevoeging van stikstof, fosfor en kalium. Terwijl om de bodem gezond te houden het juist veel meer mineralen en sporenelementen zou moeten krijgen. Als resultaat brengt de verarmde bodem voedingsarme planten voort, die ons evenzo arme dagelijkse voedsel worden.

Maar dat zijn niet de enige aantastingen van ons voedsel, want vervolgens wordt het ingeblikt, gerookt, gepekeld, gebotteld of op een andere manier bewaard,

 » Lees verder