Het Parasitaire Europese Parlement

Het Parasitaire Europese Parlement

16-07-18 02:42:00,

3Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.epaEuropees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker. 

Amper 30 parlementsleden (van de 
751) aanwezig: “Het Europees 
Parlement is belachelijk”
Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gefrustreerd
“Het Europees Parlement is belachelijk.” Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker kon deze ochtend zijn frustratie even niet meer de baas toen hij merkte dat slechts een dertigtal parlementsleden was opgedaagd voor een plenair debat. Parlementsvoorzitter Antonio Tajani maakte meteen duidelijk dat hij niet opgezet was met Junckers uithaal, maar de twee voorzitters legden hun ruzie snel bij.

Op de agenda van het parlement stond een debat over het Maltese voorzitterschap van de Europese ministerraden, dat eind juni afliep. Toen Juncker zag dat het parlement maar weinig interesse toonde, liet hij zich even gaan. 

“Ik groet hen die de moeite gedaan hebben om zich naar hier te begeven, maar het feit dat slechts een dertigtal parlementsleden (op een totaal van 751, red.) aan dit debat deelneemt, bewijst dat het parlement niet ernstig is. Dat wilde ik toch even zeggen”, stak hij van wal. “Het Europees Parlement is belachelijk, totaal belachelijk”, smeet hij er in het Frans achteraan. Om vervolgens in het Engels te herhalen: “U bent belachelijk”.

3epa

Not amused
Parlementsvoorzitter Tajani was ‘not amused’ met Junckers uithaal. “Mijnheer de voorzitter, wilt u alstublieft een andere woordenschat gebruiken? Wij zijn niet belachelijk. U mag kritiek geven op het parlement, maar het is niet de Commissie die het parlement controleert. Het is het parlement dat de Commissie controleert.”

“Er zijn hier nochtans niet veel parlementsleden om de Commissie te controleren”, riposteerde Juncker, eraan toevoegend dat hij nooit meer een plenair debat zou bijwonen met zo’n lage opkomst.

3Parlementsvoorzitter Antonio Tajani.epaParlementsvoorzitter Antonio Tajani. 

Gesprek
Tegen de middag hielden Juncker en Tajani een kort gesprek onder vier ogen en legden ze hun ruzie bij. Voor Tajani is de zaak gesloten. Hij maakte duidelijk dat de lage aanwezigheidsgraad bij plenaire debatten al langer een pijnpunt is en dat de zaak reeds aangekaart werd in de conferentie van fractievoorzitters.
https://m.hln.be/nieuws/binnenland/amper-30-parlementsleden-van-de-751-aanwezig-het-europees-parlement-is-belachelijk~afa0f2670/

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: