Verplichting, of toch maar liever eerst korten op de kinderbijslag – wat zou het beste werken? – Stichting Vaccin Vrij

09-08-18 08:27:00,

Is de gevestigde orde bezig met een spelletje paniekvoetbal? Verplichting lijkt misschien gemakkelijk, maar zouden de mensen dan niet juist gaan nadenken? En de geloofwaardigheid van de media komt nu al in het geding door al die bevooroordeelde berichtgeving… als strakjes niemand meer gelooft wat er in de kranten staat, wat dan? Ahhhh, niemand vindt het leuk om geld te moeten inleveren, dus korting op de kinderbijslag is ook nog een optie!

 

Kinderbijslag

De ouders van elk kind dat in Nederland is geboren, hebben recht op kinderbijslag. Op de website van SVB, de uitkerende instantie staat:

‘Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind.’ [1]

Kinderen kosten geld en of ouders hun kinderbijslag besteden aan schoolkosten, ‘biologische’ voeding, een nieuwe kinderkamer, of aan sportlessen… De ouders zijn degenen die het beste kunnen beoordelen wat hun kinderen nodig hebben – en dat dit niets te maken heeft met de vaccinatiestatus van het kind moge duidelijk zijn. Dat is één. En ten tweede daalt de vaccinatiegraad.

 

De vaccinatiegraad daalt – dit zijn de hoofdredenen:

1. Het ontbreken van transparant, openbaar wetenschappelijk bewijs dat vaccineren veilig is
2. Het ontbreken van transparant, openbaar wetenschappelijk bewijs dat vaccineren effectief is
3. Bijwerkingen

 

De ‘oplossing’ volgens het IVM

‘Ouders die hun kind niet willen vaccineren, moeten gekort kunnen worden op hun kinderbijslag. Dat stelt Ruud Coolen-Van Brakel, voorzitter van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in EenVandaag.’

Hieronder het bijbehorende artikel op de website van Eenvandaag getiteld:

‘Instituut Verantwoord Medicijngebruik: ‘Niet vaccineren, korten op kinderbijslag’

“Wat je zou moeten doen is dat je tegen ouders zegt dat het consequenties heeft als je je kind niet laat vaccineren. Op het moment dat ouders hun kinderen niet laten inenten betekent dat een korting op de kinderbijslag. Dat klinkt misschien als een perverse prikkel, maar als het werkt, dan werk het.” Aldus Ruud Coolen [2]

Tjonge jonge, pervers? Dat is toch als een tegennatuurlijke prikkel wordt gezien als opwindend? En Coolen denkt dat perverse prikkel zou werken om ouders te overtuigen?? Kom nou, iedereen ziet toch meteen dat dit gewoon financiële chantage is…

 

IVM – Wat is dit voor instituut?  » Lees verder