Galerij der Moedigen: joods professor rekent af met Israël – De Lange Mars Plus

10-08-18 09:18:00,

Voordat Norman Finkelstein deze opzienbarende aanvaring met een joodse studente heeft, neemt hij het talloze keren op tegen wat hij noemt het misbruik van de tranen van de Holocaust. Hij schrijft onder andere boeken over de ‘Holocaust industrie’ en over ‘Gaza’ (in 2018), die veel stof doen opwaaien. Hij neemt nadrukkelijk stelling tegen Israël. Hij doet iets wat heel veel mensen niet durven omdat zij dan het risico lopen van antisemitisme te worden beschuldigd. Hij betaalt een hoge prijs voor zijn moed.

 

Letterlijke tekst:

Studente in tranen:
“Tijdens uw speech maakte u veel verwijzingen naar joodse mensen en ook naar bepaalde mensen, in het bijzonder de nazi’s, in uw publiek. Dat is uiterst beledigend als bepaalde mensen Duits zijn en ook heel beledigend naar mensen die leden onder het nazi regime.”

Finkelstein:
“Ik heb daar geen respect meer voor zo langzamerhand. Ik doe dat niet meer en ik heb ook geen respect meer voor de krokodillentranen.
Ik hou er niet van voor een publiek de Holocaust kaart te spelen, maar ik voel me er nu verplicht toe. Mijn overleden vader zat in Auschwitz, mijn overleden moeder zat ook in een concentratiekamp. Ieder familielid van zowel vaders als moeders kant werden vernietigd. Mijn beide ouders waren er bij tijdens de opstand in het getto van Warschau.
En het is precies vanwege die lessen die mijn ouders mij en mijn broers en zusters leerden, dat ik niet zal zwijgen, terwijl Israël misdaden begaat tegen de Palestijnen.
Ik vind niets verwerpelijker dan het gebruiken van hun lijden en hun martelaarschap voor deze zaak om te rechtvaardigen de marteling, beestachtigheden en de verwoesting van huizen wat Israël dagelijks doet ten opzichte van de Palestijnen. Dus ik weiger nog langer geïntimideerd te worden of door tranen beïnvloed. Als jullie een hart zouden hebben, dan zouden jullie huilen om de Palestijnen.”

Finkelstein is professor in de politicologie vanaf 1978 tot 2008. Vanaf 1978 werkt hij als docent/hoogleraar/bijzonder hoogleraar aan verschillende universiteiten o.a. aan de Princeton Universiteit. Aan deze universiteit ontwikkelt hij zijn eerste theorie over het zionisme en wat hij noemt de Holocaust-industrie.

 » Lees verder