Volkskrant-columniste schaart zich achter lastercampagne tegen Corbyn – The Rights Forum

Volkskrant-columniste schaart zich achter lastercampagne tegen Corbyn – The Rights Forum

20-08-18 09:30:00,

Nieuws

Israël-lobby

PvdA Jeremy Corbyn Elma Drayer Verenigd Koninkrijk PLO IHRA Volkskrant CIDI antisemitisme Media Israël-lobby nieuwsanalyse

ABP: stop met investeren in Israëls kolonisering

Teken de petitie

Teken nu!

Israël-lobby / Volkskrant-columniste schaart zich achter lastercampagne tegen Corbyn

De grootse lastercampagne tegen Labourleider Jeremy Corbyn is een schoolvoorbeeld van het opereren van de Israël-lobby. Wie zich openlijk tegen Israëls Palestinapolitiek keert, wordt als antisemiet aan de schandpaal genageld. In de Volkskrant levert Elma Drayer een bijdrage aan het besmeuren van Corbyn.

Labourleider Jeremy Corbyn.Middle East Monitor 

Nog nooit heeft Jeremy Corbyn gezegd dat joden hetzelfde recht op zelfbeschikking hebben als Palestijnen. Dat beweert althans Elma Drayer in haar column in de Volkskrant getiteld ‘Met een griezel als Jeremy Corbyn moet je niks te maken willen hebben’. De Labourleider rijdt een antisemitische schaats en vereert Palestijnse terroristen, betoogt Drayer. Zo’n figuur moet je buiten de deur houden, boycotten. Haar oproep is gericht aan de PvdA, waar Corbyn onlangs te gast was.

Een kleine twee weken eerder publiceerde Corbyn een opiniestuk in de Britse krant The Guardian, waarin hij onomwonden stelde dat het recht op joodse zelfbeschikking net zo min mag worden ontkend als de Palestijnse rechten en aspiraties. Het is niet de enige recente publicatie die duidelijk maakt dat Drayers verwijt aan Corbyn een verzinsel is. Een dikke maand eerder publiceerde Labour een gedragscode met betrekking tot antisemitisme. Daarin staat, onder verwijzing naar het Handvest van de Verenigde Naties, dat het joodse volk hetzelfde recht op zelfbeschikking heeft als ieder ander volk, en dat ontkenning daarvan een vorm van antisemitisme is:

Article 1(2) of the 1948 UN Charter refers to ‘respect for the principle of equal rights and self- determination of peoples’. The Party is clear that the Jewish people have the same right to self-determination as any other people.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: