Brood en spelen

Brood en spelen

25-08-18 03:58:00,

In wat voor wereld leven wij, waarin de aarde en alles wat erop leeft worden gezien als ‘dingen’ waaruit je munt kunt slaan. De economie wordt voor dit doel gedreven tot voortdurende groei. Het leidt tot uitputting van alle natuurlijke hulpbronnen, inclusief de mens zelf en tot enorme vermogens bij relatief weinigen. Beleggers en multinationale ondernemingen – inclusief banken –  met hun aandeelhouders zijn hiervoor de hoofdverantwoordelijken. Toch lijkt er geen einde te komen aan de roofzucht van de op geld beluste mede-aardbewoners. Sterker, zij worden op meerdere manieren gefaciliteerd door overheden met voor hen gunstige belastingmaatregelen zoals het afschaffen van de dividendbelasting, (zeer) lage vennootschapsbelasting, lage vermogensbelasting en andere lasten zoals bijvoorbeeld energiebelasting en waterschapsbelasting.

Omdat de rijken bijna volledig vrij gelaten worden om hun vermogens te beleggen zoals zij dat willen is het proces van automatisering en internationalisering van de productie van goederen en diensten in de afgelopen decennia enorm versneld. Het gevolg hiervan is dat de kwalitatieve werkgelegenheid afneemt. Jongeren komen steeds minder in een beroep terecht waarvoor ze zijn opgeleid. De reëel besteedbare inkomens zijn al heel lang voor de meesten mensen in loondienst niet toegenomen, er is een groeiend aantal ZZP’ ers met een onzeker economisch bestaan en een grote groep ouderen die zelfs niet meer voor de inflatie worden gecompenseerd. Toch gaat het goed in Nederland, want de economie groeit en de koopkracht wordt voor vrijwel iedereen groter, jokken de autoriteiten.

Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen dit allemaal accepteren? In de Romeinse oudheid leefde van 60-130 Juvenalis, een groot dichter in die tijd. Hij deed sterke uitspraken zoals: “Geef ze brood en spelen en ze zullen niet in opstand komen.”

Brood En Spelen

De autoriteiten van deze tijd hebben dit advies tot zich genomen, want we worden overspoeld met ‘spelen’ met logo’s die voer zijn voor massapsychologen:

Wk VoetbalVoice Of Holland

Ek Atletiek 2018

Het ‘brood’ dat we krijgen toegediend om ons – vooral de jeugd- de energie te ontnemen om in opstand te komen,  bestaat voor een belangrijk deel uit drugs. Op 25 augustus meldden de media dat de omzet in Nederland van speed en XTC op zo’n 19 miljard euro wordt geschat.

Ik besteed er in ‘Geld in de Bijrol

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: