De Alzheimer Aanpak..!

25-08-18 10:40:00,

Amy Berger is afgestudeerd in voeding. Ze is gediplomeerd voedingsdeskundige en voedingstherapeute. Ze diende in de Amerikaanse luchtmacht en als veteraan deed ze jarenlang, wat volgens gezondheidsdeskundigen ‘juist is’ om gewicht te verliezen en optimaal gezond te blijven. Maar tot haar ontsteltenis, bleven de verwachte resultaten helaas uit. Wat was er met haar aan de hand.. Omdat ze wilde begrijpen waarom de reguliere adviezen over caloriearme, vetarme diëten en lichaamsbeweging, bij haar niet de verwachte resultaten opleverden, ging ze op onderzoek uit.

Amy Berger

Toen kwam ze erachter, dat er met háár lijf weinig mis was, maar dat de huidige ‘gezonde diëten’ voor het merendeel door en door ongezond zijn! Nadat ze zelf deze leerschool had doorlopen, is ze anderen duidelijk gaan maken dat om stralend gezond te worden het niet nodig is om jezelf uit te hongeren, je van alles te ontzeggen of dag en nacht in de sportschool door te brengen. En wat heel duidelijk is geworden: zowel volwassenen als kinderen kunnen niet alleen op sla leven; echte mensen hebben echt voedsel nodig!

Met haar werk en nieuwe boek, presenteert gediplomeerd voedingsdeskundige Amy Berger een revolutionaire aanpak voor het bestrijden van de ziekte van Alzheimer door middel van eet- en leefwijzemaatregelen. Haar fundamentele onderzoek toont aan, dat alzheimer het gevolg is van brandstoftekort in de hersenen. Dit gebeurt als zenuwcellen niet meer in staat zijn energie uit glucose te halen; dan verschrompelen ze en sterven af, hetgeen leidt tot klassieke symptomen als geheugenverlies en gedragsveranderingen.

Aangezien het een stofwisselingsprobleem is, is de effectiefste manier om alzheimer te behandelen een veelzijdige aanpak om de energieopwekking in de hersenen te herprogrammeren door over te schakelen op een koolhydraat-arme, vetrijke eetwijze. Het boek ‘De Alzheimer Aanpak’ laat ons zien dat cognitieve aftakeling niet onvermijdelijk is, en als deze toch optreedt, hoeven we niet stil te zitten en af te wachten terwijl het proces zich voortzet. Een boek dat de nieuwste wetenschappelijke bevindingen aanreikt, om dierbaren en mantelzorgers van alzheimerpatiënten te inspireren. Een baken van hoop en licht te midden van een labyrint van de duistere voedingsadviezen en -aannames.

x
* * *

x

x

x
‘De Alzheimer Aanpak’

2018 © WantToKnow.nl/be

x

Het splinternieuwe boek ‘De Alzheimer Aanpak’ van onze collega’s van Succesboeken,

 » Lees verder