In oktober Hulpkaravaan goederen naar vluchtelingen in Griekenland – De Lange Mars Plus

In oktober Hulpkaravaan goederen naar vluchtelingen in Griekenland – De Lange Mars Plus

31-08-18 06:32:00,

In het nieuws heerst stilte over Griekenland. Toch blijft hulp aan de vluchtelingen nog steeds keihard nodig. Drie jaar EU hulp, steunpakketten en ervaren hulporganisaties konden de situatie in Griekenland niet verbeteren. Zowel de Grieken als de vluchtelingen, die onder erbarmelijke omstandigheden in de kampen verblijven, zijn niet afdoende geholpen. Zelfmoordpogingen zijn geen uitzondering meer maar regel, schrijft de Stichting Hulpkaravaan.


“Anderen samen met Erika – oprichtster Hulpkaravaan naar Griekenland – doen het werk dat de EU leiders verzuimen te doen,” schrijft journalist Ingeborg Beugel op haar Facebook pagina. Zij woont in Griekenland .

De vrijwilligers van de hulpkaravaan hebben de hele zomer gesorteerd om de vracht met winterkleding, medicijnen, speelgoed en dergelijke klaar te zetten voor verzending.

Helaas hebben ze nog geen eigen ruimte. Alle hoop hiervoor is gericht op de gemeente Haarlem. In mei zijn de aanvragen ingediend, en nadien hebben ze nog verschillende malen contact gezocht. Voorlopig tevergeefs.

Zelf is voorzitter van de stichting Erika Mauritz deze zomer in Turkije geweest en heeft ze gesprekken gevoerd met de vluchtelingen uit Syrië. Zij merkt de enorme verdeeldheid op en vraagt zich af hoe zij weer samen kunnen leven. Als deze oorlog stopt is het verdriet om het verlies van familie en geliefden er nog steeds. Zij hoopt dat zij liefde kunnen opbrengen en dat zij zich weer met elkaar kunnen verenigen.

De Hulpkaravaan die in oktober richting Griekenland gaat, hoopt ook nu weer op donaties. In die maand willen zij namelijk weer gaan laden.

Niemand kan de wereld veranderen, maar schrijft de stichting, “met uw bijdrage kunnen we wel een wereld van verschil maken.” Bijvoorbeeld met een donatie van 75 euro kan er al een halve pallet met 15 dozen verstuurd worden.

Erika:”Wat maakt iemand een vluchteling? Mag je iemand hulp ontzeggen omdat de reden waarom hij of zij ontheemd geraakt is, voor ons niet legitiem is? Kúnnen we daar wel over oordelen of blijven de redenen onzichtbaar voor onze ogen? Hoe vaak ben je zelf verkeerd beoordeeld in jouw leven, hoe vaak werd je onrecht aangedaan omdat niemand geïnteresseerd was in jouw verhaal en een eigen invulling gaf aan gebeurtenissen?”

“Zeker,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: