10 jaar na Lehman gaat het broeien. September wordt bloeimaand. Beleef het mee!

10 jaar na Lehman gaat het broeien. September wordt bloeimaand. Beleef het mee!

01-09-18 07:27:00,

Gemotiveerde mensen maken het verschil. Hier het overzicht. Doe mee!

 

[

 

 

 

 

 

Wereldverbetering door samenwerking

Alternative Finance Festival – Donut-D-day – Andere Krant – Congres online

Het broeit. 10 jaar na Lehman brothers maken gemotiveerde mensen het verschil. September wordt bloeimaand. Beleef het mee!

 

 

10 jaar geleden brak de bankencrisis uit. Velen werden wakker in een boze droom. Er volgde 10 jaren van dwaling, waarin de overheid alles offerde om het failliete bankgeldstelsel overeind te houden. Welvaart en welzijn hobbelden achteruit. Presidenten zijn op dictators gaan lijken. De wereld wordt gevaarlijk instabiel. 

Bloeimaand september  

Maar er is hoop. Niet van de wereldleiders. Noch van de instituten die zwelgen op rente en belasting. Maar van gemotiveerde mensen die initiatief nemen. Zonder veel middelen – pro deo – tegen de stroom in. Mensen die volhouden en iets presteren. Dat is de positieve oogst van 10 jaar bankgeldcrisis. September wordt een bloeimaand voor deze mensen en hun initiatieven. En u kunt het meemaken. Hier het overzicht.

Alternative Finance Festival

Een studente vond dat we meer moesten samenwerken. Daar wilde ze ook bij helpen. Door een feest te organiseren bijvoorbeeld. Dat brengt mensen bij elkaar. Vier het mee en meld u aan voor het Alternative Finance Festival (14-16 september). Ons Geld is ook van de partij (16 september, Utrecht). We gaan banden aanhalen en bakens verzetten. Hier wilt u bij zijn!
Programma en kaarten vindt u hier. Onze inhoudelijke voorbeschouwing staat hier. Dit festival gaat beweging brengen.     

Donut-D-day

Samenwerking is ook het thema van Donut-D-day (15 september, Amsterdam). Kate Raworth geeft (per video) uitleg over de donut economie. Dat is een economie die niet schadelijk is voor mens, dier en milieu. Hoe die eruit ziet? Op Donut-D-day wordt dat onderzocht. Met bijdragen van Harro Boven (basisinkomen), Anne Knol (Milieudefensie), Klaas van Egmond (monetaire hervorming), Sara Sylbing (programmamaker) en Herman Wijffels.

Zij smeden plannen voor meer balans op aarde.  

Helpt u mee? Programma en kaarten vindt u hier

Andere Krant

De Andere Krant komt met een editie over het geldstelsel. Vanaf 15 september kunt u die online lezen, en in gedrukte vorm bestellen en verspreiden.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: