Alert groep Den Haag wordt alerter: Trump a.s. vrijdag 15 uur

Alert groep Den Haag wordt alerter: Trump a.s. vrijdag 15 uur

09-09-18 04:50:00,

Waarde Lezers

Dit is de eerste nieuwsbrief die ik in mijn leven schrijf. Ik ben Stieneke, lid van de ALertgroep Den Haag en enkele jaren geleden een volslagen digibeet die vanwege het aantrekken van nieuwe vioolleerlingen een website begon. En nu – omdat de Alertgroep al enige tijd tevergeefs opzoek was naar een nieuwe webbeheerder – de stoute schoenen maar aantrok, en inmiddels al een boel geleerd heb. O.a. in de Applestore, waar eigenaren van een Appleproduct eindeloos hulp kunnen krijgen… Wie het wil overnemen (of telefonisch mijn hand even wil vaasthouden af en toe als ik er mee bezig ben?): graag!

De Alertgoep Den Haag heeft een nieuwe formule ontwikkeld, die overigens al wel enige tijd op deze website te vinden was. Ook tijdelijk een nieuwe plek: 100 passen van het Elisabeth Vreedehuis,op nummer 23 in de Riouwstraat. Hier dan het nieuws:

Beste mensen,

De Alertgroep Den Haag heeft gekozen voor een nieuwe opzet.
Wij willen graag zoveel mogelijk mensen uitnodigen om met ons te praten en zoeken naar mogelijkheden tot veranderingen en vernieuwingen in de wereld. Daarom hebben we voor het najaar gekozen voor vier open middagen met vier verschillende onderwerpen. Dit zijn – kort toegelicht – de onderwerpen voor deze vier bijeenkomsten:

Vrijdagmiddag 14 september Wie is Trump en wat wil hij?
Sinds zijn nominatie als presidentskandidaat houdt Trump de gemoederen heel erg bezig: America first, alle immigranten worden geweigerd, medewerkers komen en gaan, hij voert handelsoorlogen, spreekt met Kim Jung Un, met Poetin. Maar wie is hij in werkelijkheid? En is het alleen maar negatief wat hij wil en nastreeft, of is er nog een hele andere visie mogelijk? We bespreken: Fire and Fury van Michael Wolff, Nee is niet genoeg van Naomi Klein en Trump, grondwet & wereld van Janneke Monshouwer en proberen te zien waar we met Amerika naar toe gaan en naar toe zouden moeten gaan….!

Vrijdagmiddag 12 oktober Europa: hoe ontstond de EU en wat is de taak en opgave van Europa ?
Direct na de 2e wereldoorlog werd de roep om Europese samenwerking luider en luider. Wat was de rol van Churchill daarin? Wat was de invloed van Amerika op dit ontwikkelingsproces? Hoe speelde de katholieke kerk daarop in? Hoe ondemocratisch is de EU nu?

 » Lees verder