Galerij der Moedigen: Abby Martin buigt niet voor Amerikaanse sancties – De Lange Mars Plus

09-09-18 07:19:00,

Ze is Amerikaans journalist, kunstenaar en presentator van The Empire Files, een programma dat zij al een aantal jaar maakt voor de Latijns-Amerikaanse nieuwszender TeleSUR. Hiermee bekritiseert ze de VS, onder andere door de sancties tegen Venezuela aan te kaarten. Abby Martin is de volgende criticus van de Amerikaanse politiek die geprobeerd wordt het zwijgen op te leggen.

Op 22 augustus doet zij een dringende oproep voor financiële steun voor The Empire Files. Door Amerikaanse sancties tegen Venezuela kan dit werk niet worden voortgezet.

The Empire Files, wordt uitgezonden op TeleSUR voor Latijns-Amerika, op Free Speech TV en The Real News Network in de VS. Het heeft meer dan 100 documentaires gemaakt, interviews en reportages van het strijdgebied in Palestina, Venezuela en verder. Aanvankelijk gefinancierd door TeleSUR, totdat de VS de financiering blokkeert door overboekingen vanuit Venezuela en bondgenoten tegen te houden.

Een jaar lang was de financiering sporadisch en vaak uitgesteld. Sinds kort is geen enkele financiering vanuit Venezuela meer mogelijk. De sancties treffen niet alleen Abby Martin maar ook andere journalisten die werken voor TeleSUR.

Martin houdt het niet alleen bij deze oproep voor donaties maar kaart ook meteen aan wat er in Venezuela aan de hand is.

Zij schrijft in haar persbericht van 22 augustus: Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken is betrokken bij ‘regeringswisselingen’ in Venezuela sinds de verkiezing van wijlen President Hugo Chavez in 2002. Economische sancties tegen Venezuela zijn begonnen door de regering van Obama in 2015.

De sancties tegen Venezuela zijn de zwaarste sinds de tachtiger jaren tegen Nicaragua. Net als toen zijn het in Venezuela de armen en de arbeidsbevolking die onder de sancties lijden.

Ze meldt ook dat zij en de producer Mike Prysner doelwit waren, wat leidde tot honderden doodsbedreigingen waardoor ze moesten vluchten uit Venezuela! Daarnaast wordt het werken hen bijna onmogelijk gemaakt doordat YouTube, Twitter en Facebook pagina’s verwijderen en weer terug laten komen. De pagina van TeleSUR English is al twee keer verwijderd door Facebook zonder waarschuwing of uitleg. Volgens Martin werkt Facebook samen met CIA agenten, Iraakse oorlogsarchitecten,

 » Lees verder