Fractieleider radicaal-links in Europees Parlement maakt zichzelf belachelijk

Fractieleider radicaal-links in Europees Parlement maakt zichzelf belachelijk

10-09-18 10:51:00,

De fractieleider van de radicaal-linkse fractie Europees Verenigd Links/Noords Groen Links (GUE/NGL) Gabriele Zimmer bekritiseert de kandidatuur voor het voorzitterschap van de Europese Commissie van haar landgenoot Manfred Weber van de Beierse CSU, omdat zijn partij goede banden zou onderhouden met Poetin.

“Webers beslissing [om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Europese Commissie]en de steun die hij zal krijgen van verschillende politieke krachten binnen de Europese Volkspartij (EPP) in sommige landen is absurd, omdat Weber niet alleen de EPP vertegenwoordigt, maar ook de CSU in Duitsland”, aldus Zimmer tegenover Euractiv.

“Waar is de CSU in de afgelopen jaren mee bezig? Ze hebben geregeld ontmoetingen met de partij van [de Hongaarse premier]Orbán, ze hebben banden met Poetin. Ze eisen de grenzen dicht te gooien en migrantenstromen te stoppen”, aldus Zimmer verder.

Blijf op de hoogte van nieuws, opinie en achtergronden: Volg Novini!

“Wat vertegenwoordigt hij als kandidaat? Voor wie spreekt hij?”, zo vervolgt de fractievoorzitster haar verdachtmakingen. “Gisteren hield zijn partijleider (de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer, red.) een ongelooflijke speech waarin hij zei dat hij de recente nazi-protesten (de burgerprotesten in Chemnitz, red.) begrijpt.”

Leugens en intimidatie: Hoe men het protest in Chemnitz hoopt te smoren

Zimmers verdachtmakingen aan het adres van Weber zijn lachwekkend. Ten eerste staat Weber algemeen bekend als iemand van de linker vleugel van de CSU, hij staat dus relatief dicht bij Merkel. Ten tweede is het nogal wiedes dat de CSU geregeld ontmoetingen heeft met de partij van de Hongaarse premier Viktor Orbán, aangezien beide partijen deel uitmaken van dezelfde pan-Europese partij. Tegelijk heeft Weber zich echter ook herhaaldelijk in het publiek kritisch uitgelaten over bepaalde keuzes van de Hongaarse regering. Ten derde is de CSU er ten aanzien van Rusland vanouds op gericht om vooral in gesprek te blijven, dat is nog iets anders dan het onderhouden van nauwe banden. Daarbij is Weber een van de meest Rusland-kritische leden van de CSU en stemt hij in het Europees Parlement ook zo. Ten vierde heeft de CSU niet geëist dat de grenzen potdicht gaan, maar alleen dat ten aanzien van de immigratie het geldende recht wordt gehandhaafd, zoals al sinds 2015 niet gebeurt in Duitsland.

Zimmers verdachtmaking dat Weber een soort verkapte Poetinvriend zou zijn is des te lachwekkender wanneer men bedenkt dat juist verschillende politici van haar eigen partij Die Linke,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: