Alternatieve kankerbehandeling (6): Moermantherapie – De Lange Mars Plus

Alternatieve kankerbehandeling (6): Moermantherapie – De Lange Mars Plus

11-09-18 10:09:00,

Foto 123rf

De Vlaardingse arts Cornelis Moerman (1893 – 1988) ontdekt door experimenten met postduiven een verband tussen leefwijze, voeding en kanker. Zijn uitgangspunt is dat kanker het gevolg is van een verstoorde stofwisseling, herstel hiervan door de juiste voeding leidt tot genezing. Een actieve vereniging ondersteunt en promoot zijn therapie en een groep artsen werkt volgens de Moermanprincipes.

Moerman

Deze Vlaardingse arts ontdekt in de dertiger jaren door experimenten met duiven dat gezonde vogels geen kanker ontwikkelen en zwakke en ondervoede wel. Volgens hem moet daarom de behandeling van kanker zijn gericht op de versterking van het immuunsysteem met voeding in de hoofdrol.

Naast onvolwaardige voeding signaleert hij ook een tekort aan jodium, citroenzuur, vitamine B-complex, ijzer en zwavel, vitamines A, D, E en C.

Volgens de arts heeft de kankerpatiënt een algemene stofwisselingsstoornis, die veroorzaakt is door een tekort aan voor het lichaam essentiële voedingsstoffen. Een langdurig gebruik van onvolwaardige voeding is in 80% van de gevallen de oorzaak van kanker, zegt Moerman in 1979 tijdens een voordracht in Den Haag. Hij betreurt het dat hij niet serieus genomen wordt door de medische professie. Kijk naar de resultaten, zegt hij die spreken voor zich.

Ondanks dat zijn medische vakbroeders Moermans methode afwijzen, geniet het een toch grote populariteit bij de bevolking. Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat een dieet kanker zou kunnen genezen, maar ze kloppen toch bij de arts aan, vaak als laatste redmiddel als de reguliere geneeskunde hen niet meer kan helpen. Heel veel patiënten vinden hun weg naar de overwerkte arts. Lees artikel.

De therapie zoals Moerman deze heeft geïntroduceerd is echter aan het verdwijnen en maakt plaats voor een algemene niet-toxische tumortherapie. Een therapie die iedere arts naar eigen goeddunken aanpast, maar die totaal niet gebaseerd is op de ideeën van dokter Cornelis Moerman. Dit is de mening van de Dokter C. Moerman Stichting. Deze stichting stelt zich als doel de voortzetting van de door Moerman opgezette instituut voor kankeronderzoek zijn methoden.

Het oorspronkelijke dieet

Geen vlees, vis of gevogelte.
Geen water,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: