Het NRC is vervallen tot “sensatie pseudo onderzoekjournalistiek” krant! – FREESURIYAH

Het NRC is vervallen tot “sensatie pseudo onderzoekjournalistiek” krant! – FREESURIYAH

14-09-18 10:14:00,

DONEER EN STEUN ONS WERK

DONATE AND SUPPORT US:

IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33

Gerelateerde afbeelding

Ik neem het NRC al vaker onder de loep en zie steeds meer het verval van “echte” journalistiek. Gek is het niet, punt één werken er op de redactie’s van het Midden-Oosten en Rusland best “op leeftijd zijnde” journalisten, die nog in het tijdperk van de Sovjet Unie of “zogenaamde “dictatoriale” regimes leven.

M.n. Rusland kenners, kennen het Rusland van tot 1991 en misschien nog even de periode van, hoe ik het noem, de anarchistische-uitverkoop periode, tot de huidige regering, ol.v. van President Poetin, die op verzoek vele Russen het land bij elkaar heeft gebracht, meer welvaart en terug als wereldmacht! Dit is een doorn in het oog van de Westerse landen en daarom misschien sponsort de Nederlandse regering, in de vorm van een subsidie, de niet zo onafhankelijke journalisten zoals Hubert Smeets https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Hubert_Smeets  e.a., die https://raamoprusland.nl/  die hebben dit platform in 2016 opgericht, met steun van de overheid natuurlijk, dus niet onafhankelijk, zodra je afhankelijk bent van een overheid, kan je niet meer onafhankelijk berichtgeven! Dat moge duidelijk zijn!

Het platform Raam op Rusland, is in 2016 opgericht met een startsubsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, verzamelt berichten over Rusland en zijn buitenlandse politiek. Verder wil discussies stimuleren tussen experts uit Oost en West om zo een archief op te bouwen met “onontbeerlijke achtergrondinformatie over de regio”. De initiatiefnemers Hella Rottenberg, Laura Starink en Hubert Smeets werkten in het verleden allen als Moskou-correspondent voor respectievelijk de Volkskrant en NRC Handelsblad. Ze stellen: “Na de Brexit, de verkiezing van Donald Trump in de Verenigde Staten en met een spannend verkiezingsjaar in Europa voor de boeg is het meer dan ooit van belang te weten wat Ruslands ambities zijn en hoe het Westen daarop moet reageren.” Stichting Raam op Rusland Lo Casteleijn (voorzitter) Menno Hurenkamp (secretaris/penningmeester) Bob Deen (lid) Lily Sprangers (lid) Raad van Advies Nanci Adler (directeur Holocaust- en Genocidestudies bij het NIOD) Max Bader (docent aan de Universiteit Leiden) Dick Berlijn (voormalig Commandant der Strijdkrachten) Harry van den Bergh (voormalig lid der Tweede Kamer) Nienke de Deugd (docent aan de Rijksuniversiteit Groningen) Lucia van Geuns (energiespecialist bij TNO) Jessica Gorter (zelfstandig documentairemaker en cineast) Victor Halberstadt (emeritus hoogleraar aan de Universiteit Leiden) Adriaan Jacobovits de Szeged (voormalig diplomaat voor Nederland) Michail Kemper (hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam) Ben Knapen (ex-journalist,  » Lees verder

%d bloggers liken dit: