’n Aantal spirituele visies over ‘ziekte’..

’n Aantal spirituele visies over ‘ziekte’..

16-09-18 03:11:00,

Lisette Thooft werd geboren in Den Haag (1953) en is op dit moment freelance journalist voor o.a Happinez en De Verwondering en columnist/blogger voor debezielingfranska.nl Ze is praktisch werkzaam als rebalancer in Rotterdam en is lijf- en schrijfcoach. Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht en studeerde af in 1978, met bijvakken culturele antropologie en Italiaans. Ze won in 1983 een schrijfwedstrijd en rolde daarmee de journalistiek in (1983).

Ze werkte zeven jaar, voor haar als een soort opleiding, voor Cosmopolitan en schreef daarnaast ook voor de meest uiteenlopende tijdschriften en kranten, van Onkruid tot NRC-Next en van Libelle Balance tot De Volkskrant. Ze was zeven jaar hoofdredacteur van het ‘consu-minder’-blad ‘Genoeg’ en bijna zeven jaar redacteur van opinieblad VolZin, ‘tijdschrift voor zinvol leven’. Maar duidelijk kwam steeds sterker de nadruk te liggen op spiritualiteit.

Tot nu toe schreef Lisette 18 nonfictie boeken; over spiritualiteit, emancipatie en diverse andere onderwerpen, en ze vertaalde er vijf. Boektitels o.a. (januari 2016): ‘Kom uit je hoofd – Op weg naar harmonie tussen denken en voelen’. Meest gehoorde reactie over dit boek: ‘Herkenbaar.’ En in maart van dit jaar verscheen ‘In 9 stappen naar innerlijke bloei’. (zie hieronder voor links naar verkoopkanaal). We geven hier graag ruimte aan haar visie over de relatie tussen het mentale proces van elk mens en zijn ‘ziek-zijn’-proces. Een terrein dat door menig gezondheidsautoriteit is beschreven.

 

x

x


x
x
Zoektocht langs spirituele visies..
Wat is ziekte eigenlijk?

2018 © Lisette Thooft (SITE) | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Mensen die op een spirituele wijze naar de wereld kijken, zien ziekte niet als iets dat ons toevallig treft: er moet een diepere, natuurlijke oorzaak zijn. Volgens Louise Hay en Christiane Beerlandt word je ziek als je iets verkeerd doet, verkeerde overtuigingen hebt of niet genoeg van jezelf houdt. Maar je kunt het ook positiever bekijken, zoals de Duitse arts Ryke Geerd Hamer, die de Germaanse Geneeskunde ontwierp. Volgens zijn systeem moet je niet denken: ik ben ziek dus ik doe iets fout, maar juist: hoera, ik ben ziek,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: