De NIEUWE ‘Andere Krant’; 15 vragen aan Sander..!

18-09-18 02:49:00,

 

De NIEUWE ‘Andere Krant’;
15 vragen aan Sander Compagner..!

2018 © WantToKnow.nl/be
x

Het tweede exemplaar van de ‘Andere Krant’ is verschenen. Met het thema financiën valt het precies op Prinsjesdag op de virtuele deurmat. Want er zijn geen abonnees van deze krant, omdat hij alleen in de losse verspreiding verkrijgbaar is. Het is vanuit dat perspectief nog een klus om hem te pakken te krijgen..! Ook al zijn er dan ruim 30.000 van gedrukt!

Madeleine Klinkhamer, initiatiefneemster van ‘de Andere Krant’.

Wij vroegen ter gelegenheid van de verschijning van het deze tweede editie aan één van de oprichters van de ‘Andere Krant’, Sander Compagner naar feiten en meningen achter het verschijnen van deze krant. Madeleine Klinkhamer, de geestelijke moeder van de krant, was niet bij het interview aanwezig.

Wil je meer lezen over de achtergronden van de ‘Andere Krant’, lees dan ons eerste artikel over dit fenomeen HIER. Over deze nieuwe, tweede editie, citeren we graag van de website van de ‘Andere Krant’:

De tweede editie van De Andere Krant is een feit! Ditmaal presenteren we ‘De Andere Financiële Krant’. Opnieuw een thema-krant waarin we de andere kant van het nieuws brengen. Nadat we tijdens de eerste editie ‘Rusland’ als thema hebben behandeld, is het nu dus een totaal ander onderwerp.
Een onderwerp waar gezien de implicaties die het onderwerp heeft op onze wereld, relatief weinig aandacht voor is. Iedere krant heeft een economische bijlage. Én we hebben in Nederland het Financiële Dagblad waarin dagelijkse verslaglegging plaatsvindt.

Wat in de meeste kranten echter ontbreekt is duiding over het financiële systeem zelf. Voor meer informatie over de tweede editie kunnen we het volgende melden:

De Andere Financiële Krant

Het huidige financiële systeem is een vast gegeven waar weinig tot geen principiële vragen over worden gesteld. Het ontbreekt aan kennis over de principes waarop ons systeem gestoeld is en juist daar zal het in deze krant veel over gaan. Door samen te werken met de stichting Ons Geld stellen we het gegeven van geldcreatie ter discussie. George van Houts legt uit waarom hij gegrepen is door de strijd van ons Geld en op pagina 12 wordt uitgelegd hoe we het huidige systeem zouden kunnen transformeren.

 » Lees verder