Video: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl over media en nepnieuws – Geotrendlines

Video: Karel van Wolferen en Kees van der Pijl over media en nepnieuws – Geotrendlines

25-09-18 11:56:00,

Het medialandschap verandert razendsnel door de opkomst van talloze weblogs en nieuwssites op het internet. De gevestigde media worstelen met deze verandering, omdat ze minder controle hebben op het verhaal dat mensen dagelijks te lezen krijgen. Ook is het vertrouwen in de gevestigde media afgenomen, omdat men via het internet toegang krijgt tot alternatieve meningen en nieuwsfeiten die niet overeenkomen met berichtgeving in de reguliere media.

In de strijd tussen traditionele media en alternatieve nieuwsbronnen termen als nepnieuws, trollen, propaganda en desinformatie steeds vaker naar voren. Hoe gaan we om met een tijdperk waarin feiten en meningen vaak door elkaar gebruikt worden? En moeten we vrezen voor toenemende censuur als gevolg van nieuwe Europese wetgeving? Een interessant gesprek tussen emeritus hoogleraren Karel van Wolferen en Kees van der Pijl bij Café Weltschmerz.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!

Lees ook:

‘Bijna elke oorlog begint met nepnieuws&#821…

Video: Stan van Houcke en Cees Hamelink over de me…

Europese Commissie wil ‘hate speech’ e…

Google wil Russia Today en Sputnik uit zoekresulta…

‘Overheden zijn de grootste producenten van …

‘NAVO maakt zelfstandig Europees buitenlands…

 » Lees verder