Amnesty International: sloop en ontruiming bedoeïenendorp is oorlogsmisdaad – The Rights Forum

Amnesty International: sloop en ontruiming bedoeïenendorp is oorlogsmisdaad – The Rights Forum

03-10-18 07:51:00,

Nieuws

Khan al-Ahmar

Anata Kfar Adumim Ma’ale Adumim Verdrijving Nederzettingen Amnesty International oorlogsmisdaden Human Rights Watch Sloop Bedoeïenen Khan al-Ahmar B’Tselem Kolonisering Westoever

Khan al-Ahmar / Amnesty International: sloop en ontruiming bedoeïenendorp is oorlogsmisdaad

Israël maakt zich schuldig aan een oorlogsmisdaad als het Khan al-Ahmar van de kaart veegt, stelt Amnesty International in navolging van andere mensenrechtenorganisaties. Intussen proberen Israëlische kolonisten de bewoners weg te krijgen door rioolwater over hun land te laten lopen.

Jongeren uit Khan al-Ahmar doen een beroep op de steun van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die woensdagavond met haar kabinet in Israël arriveert voor een tweedaags bezoek.Palestine News Network 

Met de sloop en ontruiming van Khan al-Ahmar zou Israël niet alleen blijk geven van wreedheid en volstrekte minachting jegens de Palestijnen, maar zich ook schuldig maken aan een oorlogsmisdaad. Met die onomwonden waarschuwing probeert Amnesty International de Israëlische autoriteiten bij zinnen te brengen, op het moment dat zij zich opmaken het bedoeïenendorp van de kaart te vegen en zijn 181 bewoners te deporteren.

Oorlogsmisdaad

Zoals wij vorige week berichtten kregen de bewoners van Khan al-Ahmar tot 1 oktober de tijd om hun eigen dorp af te breken en met hun eigendommen te verdwijnen. Zij dienen zich te vestigen op een door Israël toegewezen locatie aan de rand van het stadje Abu Dis, ingeklemd tussen de grootste vuilstortplaats van de Westelijke Jordaanoever en de autosloop van Al-Eizariya. Waren zij op 1 oktober niet vertrokken, dan konden ze de Israëlische sloop- en deportatietroepen verwachten. Die kunnen ieder moment verschijnen.

Het verjagen en gedwongen hervestigen van een burgerbevolking door een militaire bezetter is een oorlogsmisdaad, stelt Amnesty International onomwonden. Israël moet de uitbreiding van zijn illegale kolonies (‘nederzettingen’), waarvoor Khan al-Ahmar plaats moet maken, direct staken:

This act is not only heartless and discriminatory; it is illegal. The forcible transfer of the Khan al-Ahmar community amounts to a war crime. Israel must end its policy of destroying Palestinians’ homes and livelihoods to make way for settlements.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: