Op reis door Palestina: vier suggesties voor een intensieve kennismaking – The Rights Forum

11-10-18 03:20:00,

Campagnes

Reizen

reizen toerisme Tent of Nations Jeruzalem Westoever

Reizen / Op reis door Palestina: vier suggesties voor een intensieve kennismaking

Palestina heeft een hoge naamsbekendheid. Vrijwel iedereen heeft ervan gehoord, maar slechts weinigen kunnen zich er iets bij voorstellen. Dat is jammer, want Palestina is een bezoek meer dan waard.

Kerst in Bethlehem.travelpalestine.ps 

Palestina heeft de bezoeker veel te bieden. Het kent een rijke historie en cultuur, een afwisselend landschap en een heerlijke keuken – dit alles ingebed in een grote gastvrijheid. Hieronder stellen wij vier bijzondere organisaties voor die reizen door Palestina – de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem – aanbieden.

Behalve bezoeken aan historische steden als Jeruzalem, Bethlehem, Nablus en Al-Khalil (Hebron) wordt tijdens de reizen kennisgemaakt met het leven op het platteland – veelal in de vorm van actief meewerken aan de oogst of aanplant. Onderweg verschaffen intensieve contacten een diepgaand inzicht in het land en zijn bewoners.

Ontmoet Palestina

De Nederlandse organisatie Ontmoet Palestina biedt een beperkt aantal georganiseerde reizen aan naar de Westelijke Jordaanoever en Jeruzalem. Daarnaast helpt de organisatie bij het samenstellen van reizen op maat.

Er wordt gereisd in kleine groepen onder begeleiding van ervaren en gemotiveerde reisleiders, waarbij persoonlijke ontmoetingen met zowel Palestijnen als Israëli’s voorop staan. Het tiendaagse programma is gevarieerd; qua tempo en verzorging bestaat keuze uit ‘basic’ en ‘comfort’. Er wordt overnacht in hostels of hotels; een aantal nachten wordt doorgebracht op de boerderij van Tent of Nations.

Tent of Nations

Tent of Nations is ook zelfstandig te bezoeken. Deze ecologische boerderij nabij Bethlehem is in bezit van de christelijke Palestijnse familie Nassar. De boerderij heeft zwaar te lijden gehad onder de Israëlische bezetting. Onder het motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’ zet de familie Nassar daar een positieve houding tegenover, samen te vatten als ‘het bouwen van bruggen tussen mensen onderling en met het Palestijnse land’.

Met veel creativiteit wordt de boerderij gerund; daarnaast worden projecten voor Palestijnse vrouwen en kinderen georganiseerd. Bezoekers uit alle windstreken kunnen op de boerderij verblijven,

 » Lees verder